Ministarka rada će posredovati u rešavanju spora sa Fijatom

Biznis 21. jun. 202118:30
Podeli:
Darija Kisić Tepavčević Foto:TANJUG/ JADRANKA ILIC/

Epilog sastanka predstavnika Štrajkačkog odbora "Fijat plastika Kragujevac" i ministarke rada Darije Kisić Tepavčević u Ministarstvu rada u Beogradu je da će ministrarka posredovati u pregovorima sa poslovodstvom Fijata.

„Imali smo konstruktivan i polodan razgovor sa ministarkom rada Darijom Kisić Tepavčević, koji je trajao 90 minuta. U naredna dva-tri dana Vlada Srbije i Ministarstvo rada će posredovati u rešavanju spora sa Fijat plastikom. Očekujemo da se to desi u sredu pre podne. Tražimo da nam se vrate mašine za montažu branika koje su odnete u drugi deo Fijata, da se vrate radnici sa prinudnog odmora i da nam se vrati iznos regresa koji je važio pre januara ove godine. Od tih zahteva mi ne odstupamo. Ministarka Kisić je pristala da učestvuje u posredovanju u pregovorima sa poslovodstvom Fijata. Dakle, u naredna 72 sata znaćemo na čemu smo“, kaže za N1 Zoran Miljković, predsednik Štrajkačkog odbora kragujevačke firme „Fijat plastik“.

Miljković dodaje da ima dogovor sa ministarkom rada da ne iznose baš sve detalje današnjeg sastanka u Beogradu.

Od februara 2021. oko 90 odsto radnika „Fijat plastika“ štrajkuje zbog smanjenja zarada i regresa, a od pre dva meseca i zbog toga što je Fijat premestio deo mašina u druge svoje pogone, dok su radnici bili na odmoru i tokom praznika.

Komentari

Vaš komentar