CLS: Viša cena vode u Beogradu, nejasni razlozi

Biznis 03. Jan. 202108:27 > 10:20
Share:
Foto:EPA-EFE/KOEN VAN WEEL

Centar za lokalnu samoupravu ocenio je danas da su nejasni razlozi za poskupljenje cene tekuće vode u Beogradu za pet odsto od 1. januara i da nije poznato za koje namene će se koristiti dodatna sredstva koja na taj način budu prikupljena od građana.

U saopštenju se navodi da svaka korekcija cene komunalnih usluga mora biti odraz podizanja kvaliteta tih usluga, a građani moraju znati šta tačno dobijaju za svaki dinar više koji plate javnim preduzećima.

Ta organizacija tvrdi da će prosečno domaćinstvo od početka februara plaćati uslugu isporuke i odvođenja vode oko 85 dinara više nego do sada i podseća da je kompanija “Beogradski vodovod i kanalizacija” i pre 15 meseci uvećala cenu za 131 dinar po domaćinstvu, kroz uvođenje stavke pod nazivom “pogonska spremnost sistema”.

“Potpuno je nejasno zašto Beogradski vodovod, za manje od godinu i po dana, već drugi put podiže cenu svojih usluga, pogotovo imajući u vidu da je ovo preduzeće beležilo neto dobit i pre ovih poskupljenja. Ona je u 2019. godini iznosila 19 miliona dinara, a ranijih godina i mnogo više”, navodi se.

* * *
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Your comment