Gužva u kovid ambulanti Foto: Saša Stajić/Nova.rs

U jeku šestog talasa korona virusa, usled česte neorganizacije, dugačkih redova, nervoze i nestrpljenja, postali su jasnije uočljivi tipovi pacijenata koje prepoznajemo u kovid ambulantama.

Naša koleginica, novinarka NovaSTeodora Vasiljević je, kao čest posetilac kovid ambulanti, primetila koji su to „sojevi“ pacijenata koje srećemo u čekaonicama.

Portal Nova.rs prenosi vam njeno viđenje situacije u kovid ambulantama:

„Kao sad već redovni posetilac kovid ambulanti, shvatila sam da je korona oblikovala i neke posebne sojeve pacijenata u čekaonicama koji su svaki put prisutni:

Foto: Facebook/Teodora Vasiljevic

1. Osoba kojoj ništa nije jasno. Postavlja pitanje glasno,uglavnom pozicionirana na sedini čekaonice, pita po principu „ko odgovori odgovori“. Posle nekoliko sekundi neprijatnetišine, sve joj raščivija najmanje nervozni.

2. Dežurni skretničar: drekne za doktorom prezime prozvanog pacijenta. Ponosan što se tom ulogom izdvaja iz mase.

3. Zabavljač: pokušava da animira okupljene, uglavnom glasno, po principu „ko se nasmeje, nasmeje“. Šalama se ne obraća nikome, nesebično ih deli da ih uzme kome treba. Jedini nije nervozan.

4. Najnervozniji: osobi do sebe prepričava pakao kovid ambulanti (ovo mu nije prva i nije mu prvi put). Nezainteresovan je da li osobu pored to interesuje. Njemu je najteže.

5. Osoba koja telefonira: uglavnom glasno, nesebično sa celom čekaonicom deli svoje zdravstveno stanje, kao i stanje svoje familije. Mišlienje o stanju u društvu, takođe. A i po koju pikanteriju. Sa osobom sa druge strane žice dogovara viđanje kad sve ovo prode.

6. I moja omiljena, uvek i svugde „samo da nešto pitam“ osoba: uđe, postavljanje pitanja sasvim slučajno traje taman koliko i jedan pregled, izađe brzinom munje.

7. Ja, ničim izazvana analitičarka, sedim i beležim. I da – negativna!

BONUS VIDEO

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar