Zagorka Dolovac Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/

Najveći luksuz u životu je – ne truditi se. Taj glagol, koji ne znači radnju, siguran je nagoveštaj – neuspeha. Za nerad i neuspeh, građani Srbije iz državne kase svakog meseca u novčanik republičke javne tužiteljke ubaca novih 400 hiljada dinara. Zagorka Dolovac se, međutim, ponaša kao da joj to, u vidu nagrade za nečinjenje, daje lično Aleksandar Vučić. Posebno od 2017. godine, kad je postao predsednik države.

Druga epizoda emisije „Zagorka Dolovac: Umetnica je odsutna“, bavi se slučajevima kriminala i korupcije od 2017. do danas, a za koje je javnost imala „opravdanu sumnju“ da veruje kako je u njima izostala tužilačka istraga, a time pravno i pravedno razrešenje. Ili je, makar, tako delovalo zbog ćutanja tužilaštava i republičke javne tužiteljke.

U prvom delu serijala, koji je tokom maja, juna i jula 2021. godine emitovan na televiziji N1, „portretisani“ su Milorad VučelićIvica DačićMilorad DodikSiniša MaliDragan J. VučićevićAleksandar VulinGoran Vesić i Svetlana Ražnatović.

U drugom delu serijala dokumentarnih emisija „Junaci doba zlog“ emitovane su epizode „Ana Brnabić: Fikus za šefa“„Tomislav Nikolić: Zamlata na tronu engleske kraljice“ „Nebojša Stefanović: Zaštićeni svedok iz Beograda“, „Dragan Marković Palma – (kaba)dahija“,  „Vojislav Šešelj – magistar mržnje“,  „Nebojša Krstić – maneken paralelne stvarnosti“, „Željko Mitrović – kameleon u ružičastoj magli“, i „Ljiljana Smajlović – pukovnica relativizacije“.

Zatim „Irinej Bulović – Vučić u mantiji“„Aleksandar Šapić, Kjubik iz Nambije“„Vladimir Beba Popović – princ crne propagande“„Milomir Marić – nasmejani promoter mržnje“, „Maja Gojković – balerina s kokardom“„Zvezdan Terzić – napredni fudbalski pregalac“„Politički batler porodice Vučić – Miloš Vučević“„Dušan Bajatović – rusofil na gas“„Bratislav Gašić – don vitez Korleone“.

Serijal je rađen po autorskoj ideji nedavno preminulog novinara Slaviše Lekića, a realizuje ga tim Audio i video produkcije JSP, koji predvode Jovana S. Polić (scenaristkinja i producentkinja) i Sanja Lončar (rediteljka i urednica)

PROČITAJTE JOŠ:

Pogledajte u prilogu desetu epizodu trećeg serijala „Junaci doba zlog: Zagorka Dolovac – umetnica je odsutna (drugi deo)“: