Zagorka Dolovac Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/

Šezdeset minuta tišine bilo bi najprimerenije za ono što bi opisivalo lik i delo republičke javne tužiteljke. Jer, njena dela su apsolutno nevidljiva, a njeno lice nepoznato. Pogledajte prvu, od dve epizode emisije posvećene Zagorki Dolovac.

Ili, nije tako. Njena dela su, zapravo, sve ono što tužilaštvo na čijem je čelu, kao i tužilaštva po hijerarhiji podređena republičkom javnom, unazad više od jedne decenije, NE ČINE. A sve to nečinjenje ne moze da stane u šezdeset minuta.

U prvom delu serijala, koji je tokom maja, juna i jula 2021. godine emitovan na televiziji N1, „portretisani“ su Milorad VučelićIvica DačićMilorad DodikSiniša MaliDragan J. VučićevićAleksandar VulinGoran Vesić i Svetlana Ražnatović. Emisije su rađene po rukopisu knjge „Junaci doba zlog“, nedavno preminulog novinara Slaviše Lekića.

U drugom delu serijala dokumentarnih emisija „Junaci doba zlog“ emitovane su epizode „Ana Brnabić: Fikus za šefa“„Tomislav Nikolić: Zamlata na tronu engleske kraljice“ „Nebojša Stefanović: Zaštićeni svedok iz Beograda“, „Dragan Marković Palma – (kaba)dahija“,  „Vojislav Šešelj – magistar mržnje“,  „Nebojša Krstić – maneken paralelne stvarnosti“, „Željko Mitrović – kameleon u ružičastoj magli“, i „Ljiljana Smajlović – pukovnica relativizacije“.

Serijal je rađen po autorskoj ideji nedavno preminulog novinara Slaviše Lekića, a realizuje ga tim Audio i video produkcije JSP, koji predvode Jovana S. Polić (scenaristkinja i producentkinja) i Sanja Lončar (rediteljka i urednica).

PROČITAJTE JOŠ:

Pogledajte u prilogu devetu epizodu trećeg serijala „Junaci doba zlog: Zagorka Dolovac – umetnica je odsutna (prvi deo)“:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar