Podeli
Foto: Printscreen/YouTube/Online spotlight videos

Novobeograđanka Natalija Đ, doživela je juče neprijatnost kada joj je komšija koji živi u njenoj zgradi psovao i pretio zbog kučića koje je izvela u šetnju. U nemoći da obuzda i objasni komšiji bilo šta, ona je pozvala policiju, kako bi je zaštitili, ali je doživela da se, kako kaže, desetak minuta ubeđuje sa dežurnim policajcem u PS Novi Beograd, kako bi poslao patrolu. Na kraju, kada je želela da prijavi policajca zbog neprofesionalnosti, na broj telefona koji je za prijave građana javila se operatorka, koja je prebacila poziv istom policajcu, kojeg je želela da prijavi.

Kako za naš portal objašnjava Natalija Đ., ona je juče ujutru sa svojim kučićima izašla da ih prošeta, ali je doživela niz neprijatnosti od komšije, a koje je uspela i da snimi.

“To je komšija iz mog ulaza, koji ni sa kim ne priča u zgradi, nikada nije rekao “dobar dan”, niti bilo šta slično. Video je da sam izašla iz ulaza, krenuo je za mnom i počeo da urla na mene i da me psuje. “, objašnjava Natalija koja kaže da je sve to snimila, što se vidi i na snimku koji nam je dostavila.

To je trajalo, kako kaže, dok prolaznik koga ne poznaje nije stao i pitao “da li je sve u redu”.

“Rekla sam da nije ništa u redu. Komšija koji me je do tada vređao i psovao prestao je da mi se unosi u facu i da urla na mene, i tek tad sam mogla da spustim telefon i okrenem broj policije. Taj čovek je rekao “zovi slobodno, ja ću čekati sa tobom da dođu, neću otići”, objašnjava Natalija.

Natalija kaže da komšija koji je vređa nije toliko bitan u celoj priči, koliko postupanje policije nakon toga.

“Ja sam komšiju snimala, jer ukoliko nemate snimak, nije se ni desilo, a možda čak okrive i vas. Kada sam pozvala policiju, javio se jedan policajac i krenulo je ubeđivanje sa njim. Rekla sam mu koja je adresa, a to je nekih 500-600 metara od policijske stanice na Novom Beogradu. On je krenuo da me ubeđuje da ne treba niko da dođe i da ću ja dobiti prijavu ako neko dođe”, navodi ova Novobeograđanka.

Ona tvrdi i da je policajac prvo pitao “da li vam radi još nešto, osim što vas prati i preti”.

“Nije mi bilo jasno šta on treba da mi uradi, da bi policija došla, da me ubije, ili da me udara u glavu, ne razumem stvarno. Policajac je ponavljao da to što komšija radi nije protivzakonito. Rekao je i da mu ne mogu ništa, i da on mora da krši zakon da bi oni intervenisali.  A kako to nije kršenje zakona, baš ne razumem. Taj čovek koji je bio sa mnom je takođe čuo razgovor”, tvrdi Natalija.

Ona je nastavila da se ubeđuje sa policajcem, i pitala ga je šta treba da radi pošto je on sve vreme prati, a ne može ni kući da ode.

“Nisam mogla ni da pobegnem od njega, niti da ga zaobiđem, a policajac mi je na to rekao “ne bavimo se mi privatnim obezbeđenjem”. Čiji je to posao onda, ako nije policije”, pita se Natalija.

To ubeđivanje je, kaže, trajalo desetak minuta, da bi nakon toga policajcu saopštila da pored nje stoji čovek koga i ne poznaje, i da će on da čeka dok oni ne dođu i da neće otići.

“Uglavnom, tek kada su čuli da neko stoji sa mnom, onda mi je policajac rekao “da li je taj čovek i dalje tu i daj mi broj telefona i ime i prezime”. Čekali smo 20-ak minuta, pa je onda stigla patrola, to jest dva policajca koji su bili stvarno fini, i pitali su nas sve. Do tad je sišlo i nekoliko komšija.

Međutim, tu nije kraj. Natalija, besna što je morala da se ubeđuje desetak minuta da bi neko poslao patrolu i zaštitio je, želela je da podnese primedbu na postupanje policijskog službenika.

“Nakon svega toga, pozvala sam broj gde se prijavljuju primedbe na policajce. Pozvala sam taj broj, i žena koja se javila prebacila je na tog istog čoveka sa kojim sam pričala, jer sam mu odmah prepoznala glas. Ja mu kažem, “ja zbog vas zovem, ne mogu vama kod vas da prijavim, prebacite me na nekog drugog, vašeg nadređenog”. On mi je odgovorio, “i šta sad, poslao sam patrolu”. Nastavio je jednostavno u istom svom maniru”, kaže Novobeograđanka.

Za kraj, Natalija kaže da planira da podnese prijavu protiv policajca.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar