Foto: Printscreen AP/Video

Pedofil koji je ubio šestogodišnju devojčicu na spavanju i seksualno zlostavljao njen leš pre nego što je razneo kuću u pokušaju da sakrije svoj zločin, osuđen je na doživotni zatvor.

Sven Mesner (34) pozvao je devojčicu u svoju kuću u Baden-Badenu, u južnoj Nemačkoj, nakon što se sprijateljila sa njegovim sinom Leonom u lokalnom parku.

Majka žrtve Šaki nevoljno je pristala da je pošalje na da prespava u kući stranca. Bio je to poslednji put da je videla ćerku živu, rekao je sud.

„Zvanično nije davao nikakve izjave, tako da zavisimo od drugih dokaza“, rekao Javni tužilac Baden-Badena Mihael Klose, kako prenosi Dailymail.

Majka je dodala ds noćenje u njegovoj kući nije bilo planirano, ali su njena ćerka i njegov sin na tome insistirali. Svoju ćerku je zagrlila i poljubila, a kasnije je rekla: ‘Zagrlila sam je i rekla joj da ćemo se sutra ponovo videti.’

Ubistvo je izvršeno u Mesnerovoj kući 19. decembra prošle godine. Sud je saslušao Mesnera koji je objašnjavao kako je šestogodišnjakinji presekao grkljan i izbo je nožem u stomak između ponoći i 3 sata ujutru.

Mesner, koji je razveden od majke svog sina, tada je seksualno zlostavljao leš devojčice. Svoj zločin je pokušao da prikrije paljenjem lampica na jelki i gasom u rerni.

Vatrogasci su se pojavili u zapaljenoj kući, a Mesner je pronađen onesvešćen u bašti. Požar je preživeo i njegov sin.

Šakina mama je rekla da je ujutru, kada Mesner nije doveo ćerku kući kako je planirano, otišla u njegovu kuću. Rekla je da se potpuno srušila, da je imala nesvesticu kada joj je komšija na putu rekao da je izbio požar i da je svuda lokva krvi.

Tek je mnogo kasnije saznala za užasan način na koji je njena ćerka umrla.

Dok je u zatvoru čekao suđenje, Mesner je odbio da ga pregleda psihijatar i navodno je nekoliko puta pokušao sebi da oduzme život.

Brat prestupnika Majk Mesner (41) rekao je: „Ne prođe dan da ne razmišljam o toj devojčici. Voleo sam svog brata, ali sada ga mrzim. Mora da je đavo ušao u njega.“

Otac devojčice, koji je iz Gambije, citiran je u lokalnim medijima kako je rekao: „To je pakao“. Ožalošćeni otac, koji navodno živi u Nemačkoj već 13 godina i radi kao obezbeđenje, prisustvovao je suđenju.

Šakina mama je prisustvovala putem video veze, tako da nije morala da sedi naspram Mesnera.

„Moram da budem tamo. Želim da vidim ubicu svoje ćerke. Pokušavam da razumem“, rekao je Sulejmane, otac devojčice.

Dodao je: „Ne poznajem ovog čoveka. Želim da čujem šta on kaže o tome zašto je ovo uradio. Ovo je važno za mene. Ali i veoma teško“.

Optuženi navodno nije dao komentar tokom suđenja.

BONUS VIDEO: Uhapšeno 12 pedofila širom Srbije u akciji Armagedon