Potpredsednica Demokratske stranke i narodna poslanica Dragana Rakić, izjavila je danas, na konferenciji za medije ispred Skupštine Srbije, da njena poslanička grupa koristi sve mehanizme kako bi pomogla obespravljenim roditeljima iz Pećinaca, čija su deca, odlukom poverenika Milorada Pantića Lukija, izbačena iz vrtića. Ona je podsetila na izjavu šefa srpske države Aleksandra Vučića, koji je tokom nedavnog zasedanja parlamenta rekao da ne poznaje Lukija, ističući da je lider naprednjaka slagao.

„Tražimo da se poštuje zakon ove zemlje. Iskoristili smo mogućnost da pitamo Vučića da li poznaje Milorada Pantića Lukija. Tada je predsednik Srbije, javno, pred kamerama, rekao, odnosno slagao da ne zna o kome je reč“, kazala je Rakić, a onda pokazala fotografiju na kojoj se predsednik Srbije nalazi u društvu Milorada Pantića Lukija.

Prema njenim rečima, Luki je učestvovao u Vučićevoj predsedničkoj kampanji.

Foto: Printscreen N1

„Moguće je da je Vučić zaboravio da je s njegove leve strane, tokom predizobrne kampanje u Pećincima, bio lično, glavnom i bradom, lokalni kabadahija Milorad Pantić Luki“, rekla je Rakić.

Kako je Vučić pokušao da se ogradi od Lukija i slagao da ga ne poznaje

Od stranke koja nas je pozdravljala tokom jedne predizobrne kampanje s parolom “Za našu decu” došli smo do toga da upravo njeni poverenici izbacuju decu iz vrtića samo zato što su im roditelji na suprotnoj strani.

Ako ima onih koji se do sada nisu upoznali sa situacijom u Pećincima, sve je počelo 31. avgusta kada su se ispred vrtića u ovom mestu okupili roditelji za čiju decu više nema mesta u toj lokalnoj predškolskoj ustanovi.

I ne, nije reč o deci koja nisu mogla da se upišu u vrtić, jer nije bilo dovoljno mesta. Reč je o mališanima koji su preko noći osvanuli na spisku nepoželjnih, te su ispisani iz vrtića.

Roditelji ovih mališana kažu da su deca ostala bez mesta u vrtiću, jer su članovi njihovih porodica, simpatizeri ili članovi DS koji su učestvovali u nedavnim protestima poljoprivrednika.

Pročitajte još...

Za novonastalu situaciju optužuju poverenika Srpske napredne stranke za Pećince Milorada Pantića Lukija, koji je kako su rekli direktorki predškolske ustanove u tom mestu i dostavio spisak dece koja bi trebalo da budu ispisana.

I opet smo videli na delu besramnost šefa srpske države koji, ne samo da nije smatrao da je važno da osudi ponašanje svog funkcionera, već je i iskoristio to što se u priči pominje Demokratska stranka.

„Pričate o izvesnom gospodinu Lukiju. Ja ne znam ko je čovek. Jedino što znam to je da je bio mnogo godina u Demokratskoj stranci i da nas je mnogo mučio na izborima u Pećincima. Toga se sećam, tako da je dobro što ste rekli da neće više da bude kod vas“, rekao je Vučić.

BONUS VIDEO Lutovac: Podrška roditeljima iz Pećinaca

 

Komentari

Svi komentari (1)