Dveri: Čomić sa liderom proseparatističke stranke

Uncategorized 21. avg. 202112:47
Podeli:
Gordana Čomić Foto:TANJUG/ NIKOLA ANDJIC

Predsednica pokrajinskog odbora pokreta Dveri za Vojvodinu Ivana Stojanović ižrazila je nezadovoljstvo i kritike povodom razgovora ministra za manjinska prava i društveni dijalog Gordane Čomić sa kako se izrazila, "predsednikom proseparatističke Vojvođanske stranke Aleksandrom Odžićem".

Stojanovićeva se zapitala da li je Čomićeva možda vojvođanski separatista u vladi Srbije kada je prihvatila da u okviru svog zaduženja za „društveni dijalog“ razgovara sa Odžićem o mogućnostima uvođenja termina „vojvođanska nacija“ prilikom sledećeg popisa stanovništva u Srbiji, navodi se u saopštenju pokrajinskog odbora Dveri za Vojvodinu.

„Zahtevamo da ministar Čomić zvanično objasni kakve je razgovore vodila na tu temu i kakav je njihov zaključak? Da li je ovaj neobično brz prijem kod ministra ustvari odrađen preko veze jer se na prošlogodišnjim nedemokratskim izborima zajedno sa Vojvođanskim frontom (koalicijom u kojoj su Odžićeva stranka i LSV), Strankom moderne Srbije i Građanskim demokratskim forumom, i Čomićka našla na izbornoj listi Ujedinjena demokratska Srbija koja je osvojila ispod 1 odsto glasova, ali ipak dobila ministarsko mesto u Vučićevoj vladi“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da je Vojvođanski front ušao u Pokrajinsku skupštinu, a LSV u vlast u Novom Sadu.

„Želja je da se kroz priču o nekoj novoj, “vojvođanskoj naciji“ ponove zahtevi pred popis iz 2011. godine, a kroz nove bilborde “Ja sam Vojvođanin“ koje smo tada imali prilike da gledamo u Novom Sadu. Društvenog dijaloga o antiustavnim i antiporodičnim zakonima o rodnoj ravnopravnosti i zabrani diskriminacije nije bilo, ali zato sada ima drugarskih razgovora o separatizmu – jer šta bi bio drugi naziv kada bivši koalicioni partneri razgovaraju o terminu uvođenja „vojvođanske nacije”, navodi se u saopštenju Dveri.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar