Nenad Čanak Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Delegacija Vojvođanskog fronta, na čelu sa Nenadom Čankom i Aleksandrom Odžićem, razgovarala je u ponedeljak sa ministarkom za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordanom Čomić, a među temama razagovora bili su popis stanovništva predviđen za 2022. godinu, kao i "potreba priznavanja vojvođanskog identita".

Kako je saopšteno iz Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV), na sastanku je bilo reči o aktuelnim problemima našeg društva, kao i njihovim mogućim rešenjima.

Ocenjeno je da je potrebno mnogo više pažnje posvetiti rešavanju ozbiljnih ekoloških problema, kao što su pitanje kvaliteta vazduha i pijaće vode.

Delegacija Vojvođanskog fronta upoznala je ministarku Čomić sa otvorenim pitanjima vezanim za popis stanovništva 2022.godine, a naglasak je stavljen na potrebu priznavanja vojvođanskog identita, navodi se u saopštenju.

Na kraju sastanka delegacija Vojvođanskog fronta osvrnula se na probleme u radu pojedinih Saveta nacionalnih zajednica, a posebno je apostrofiran problem Saveta rumunske nacionalne zajednice.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar