Foto: EPA/PETER POWELL

Fudbaleri osmoligaša Marina u nedelju dočekuju Totenhem u trećem kolu FA kupa, a u pomoć niželigašu priskočili su i ljuti rivali, Liverpul i Everton.

PROČITAJTE JOŠ

Klub iz liverpulskog predgrađa Krozbi postao je pravi hit kada je u novembru postao prvi osmoligaš u poslednjih 30 godina koji se dočepao treće runde FA Kupa.

Uoči susreta protiv Žozea Murinja i Totenhema, Marinu su u pomoć priskočila i dva najveća gradska kluba, Liverpul i Everton.

Liverpul je pomogao u organizovanju video analize narednog protivnika, dok je Everton ustupio svoj trening centar fudbalerima Marina kako bi se što bolje spremili za meč.

„Nismo mogli da koristimo naš teren jer smo morali da ga pokrijemo zbog mraza, a centri za rekreaciju koje bi normalno koristili sada imaju ograničeno radno vreme zbog pandemije koronavirusa. Zahvalni smo Evertonu što nam je u poslednji čas ustupio teren. Uz pomoć Liverpula dobili smo dosta video materijala za analizu i to nam mnogo znači. Pred nama je najveća utakmica u istoriji kluba“, rekao je menadžer Marina Nil Jang.

Marin je pre nekoliko dana saopštio i da će fondacija nekadašnjeg asa Liverpula Džejmija Karagera, „JC23“ biti novi sponzor kluba nakon što se kompanija koja je do sada sponzorisala klub povukla.

Marin je osnovan pre 126 godina, a fudbaleri zbog lokdauna trenutno ne igraju ligaške utakmice u svojoj Diviziji jedan Severozapad, koja je jedna od tri divizije Premijer lige Sever.

Igrački kadar Marina sastoji se od medicinskih i fabričkih radnika, đubretara i učitelja, od kojih niko ne zarađuje više od 300 funti nedeljno.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar