Foto: EPA-EFE/Matt Dunham

Fudbaleri engleskog Marina prijatno su iznenadili u ovogodišnjem izdanju FA kupa nakon što su postali tek drugi osmoligaš koji se dočepao treće runde najstarijeg takmičenja na svetu.

Klub iz liverpulskog predgrađa Krozbi je vezao sedam pobeda, uključujući preliminarnu fazu i četiri runde kvalifikacija, a do trećeg kola stigli su nakon dramatične pobede u 120. minutu protiv šestoligaša Havanta i Voterluvila.

PROČITAJTE JOŠ

Scene slavlja malobrojnih navijača, kao i golman Bejli Pazant koji je u punoj opremi posle utakmice skoknuo do prodavnice da kupi piće, ubrzo su postali jedna od najlepših ovogodišnjih priča u engleskom fudbalu.

Odiseju u ovogodišnjem FA kupu Marin će nastaviti utakmicom protiv Totenhema na svom terenu, a od trenutnog lidera Premijer lige zaostaju cak 167 mesta na tabeli.

Marin je osnovan 1894. godine i trenutno igra u Diviziji jedan Severozapad, koja je jedna od tri divizije Premijer lige Sever. Klub je nedavno organizovao kampanju kako bi prikupio sredstva za sređivanje stadiona i pratećih objekata, a sada im se smeši pozamašna zarada jer će meč biti prenošen na televiziji.

„Žoze Murinjo kod nas u gostima!? Ovo je bio neverovatan žreb. Pokušaćemo da se organizujemo što bolje možemo. Znam da Žoze ne voli mnogo da kalkuliše sa timom i da uvek igra sa jakom postavom. Nadam se da ćemo do utakmice moći da računamo i na 1600 navijača“, rekao je trener Marina Nil Jang koji se 2016. godine povukao iz trenerskog posla pre nego što je dve godine kasnije ponovo seo na klupu.

Osim Marina, od niželigaskih ekipa koje su se domogle 3. runde FA kupa, tu su Stokport koji će igrati protiv Vest Hema, Čorli koji dočekuje Derbi kaunti i Boramvud koji će igrati u Londonu protiv Milvola.

Branilac trofeja Arsenal igraće protiv Njukasla, a od preostalih parova veliku pažnju privlači susret Aston Vile i Liverpula u Birmingemu. Utakmice treće runde FA kupa igraće se između 8. i 11. januara.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar