Đanmarko Tamberi, Marsel Lemont
Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

“Navijački delirijum” ponovo je zahvatio Italiju nakon što su na Olimpijskim igrama u Tokiju dva italijanska atletičara, Marsel Džejkobs u sprintu na 100 metara i Džimbo Tamberija u skoku u uvis, u jednom danu, u samo desetak minuta razlike, osvojili zlatne medalje.

PROČITAJTE JOŠ

O velikom uspehu italijanskih atletičara u nedelju euforično izveštavaju svi mediji, a pobeda se slavi na ulicama i javni mestima, dok televizija Rai, kao i ostali TV kanali, neprestano ponavljaju snimke pobednika.

Društvene mreže su “usijane” od komentara i sasvim u bojama italijanske zastave.

Džekobs (26) je, podseća agencija Ansa, prvi u istoriji italijanske atletike koji je osvojio zlatnu olimpijsku medalju u trci na 100 metara, uz ro i sa novim evropskim rekordom.

Tamberi je pobedio u skoku u vis, podelivši prvo mesto sa katarskim skakacem uvis Mutazom Esa Baršimom, a njegov uspeh je utoliko veći što je pre takmicenja imao niz nezgoda, između ostalog i prelom noge.

Premijer Mario Dragi je telefonirao olimpijskim pobednicima da bi im rekao “da su ponos i slava Italije”, a predsednik Republike Serđo Matarela je poručio “da je to za njega lično i sve Italijane veliko priznanje i zadovoljstvo”.

Matarela je, kako prenosi agencija Ansa, podsetio atletičare da ih očekuje u palati predsednika Republike, kao što je obećao pre polaska sportista za Japan, da će svi oni koji osvoje medalje biti pozvani da lično prime čestitke u sedištu predsednika države.

Zlatne medalje na Igrama Italijani slave samo nekoliko sedmica nakon velikog trijumfa kada su osvojili Evropsko prvenstvo u fudbalu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar