Foto: Printscreen NOVA S

Tijana Bogdanović je osvojila bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju, a posle velikog uspeha uključila se u jutarnji program "Probudi se" na TV Nova S.

Na pitanje da li je imala vremena da proslavi osvojenu bronzu na Olimpijskim igrama, Bogdanović je rekla da tim Srbije očekuju nove borbe i da će zbog toga proslavu ostaviti za povratak u domovinu.

Ona je objasnila zbog čega je medalju posvetila svojoj baki i Damiru Štajneru, izvršnom direktoru Olimpijskog komiteta Srbije.

PROČITAJTE JOŠ

“Naš Damir nam mnogo nedostaje i žao mi je što nije ovde. On se trenutno oporavlja od saobraćajne nesreće. Hteli smo, u ime celog mog tima, da ovu medalju posvetimo njemu. Posvetila sam medalju i mojoj baki, koja je preminula pre tri meseca. Znam da bi ona bila sada ponosna na nas”, rekla je Tijana.

Bogdanović je na Olimpijskim igrama u Tokiju demonstrirala pravi sportski duh i borbenost. Iako je izgubila prvu borbu protiv španske reprezentativke, Adrijane Serezo, ali je to nije obeshrabrilo.

“U prvom trenutku mi se svet srušio i bila sam veoma tužna. Rekla sam sebi da moramo da se borim do kraja i tako je bilo. Na kraju je sve ispalo kako treba i osvojila sam bronzanu medalju”.

Tijanin trener, Dragan Jović Gale, naglasio je da je i sam dolazak na Olimpijske igre velika pobeda, napominjući da je srpska reprezentativka, uprkos teškom žrebu, napravila izuzetan uspeh. On je opisao i kako je doživeo Tijaninu borbu za medalju.

“Učestvovao sam aktivno tokom njenih borbi. Nisam se borio, ali nisam ni bio puki posmatrač. Što bi rekao predsednik Olimpijskog komiteta, Boža Maljković – nije važno kako je počelo, već kako se završilo. Na našu sreću je bilo jako dobro i zaista se nadamo se da će i Milica Mandić napraviti dobar rezultat. Ona je smirena. Mislim da su je jučerašnje dve medalje relaksirale. Sutra je taj dan merenja, pa će početi i nervoza. Sve je to normalno, ako je u normalnim granicama i mislim da to može da bude samo podstrek za dalje. Ona ima dovoljno iskustva, znamo žreb, dobro je trenirala. Naravno, to nije presudno i najvažnije, ali zaista se nadam da će sve skockati u utorak i da ćemo imati još jednu medalju iz našeg sporta”, rekao je Jović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare