Foto: EPA-EFE/RUNGROJ YONGRIT

Tijana Bogdanović je ponovo obradovala čitavu Srbiju i na drugim uzastopnim Igrama uspela da donese medalju.

Posle senzacionalnog srebra iz Rija kada je imala samo 18 godina, Bogdanovićeva je uspela da i u Tokiju stavi medalju oko vrata.

Nakon početnog poraza, uspela je da preko repesaža dođe do borbe za bronzu i na ubedljiv način je uspela da je osvoji.

Rođena Kruševljanka je skrenula pažnju cele zemlje još 2014. godine, kada je proglašena „novom Milicom Mandić“.

PROČITAJTE JOŠ

Tog proleća, na Tajvanu, Tijana je Srbiji donela prvo zlato sa juniorskih svetskih prvenstava i nagovestila da njen talenat nema granicu.

Njen niz medalja u seniorskoj konkurenciji je krenuo godinu dana pre Igara u Brazilu.

U tih 12 meseci osvojila je srebro na Evropskim igrama u Bakuu, bronzu na Svetskom prvenstvu u ruskom Čeljabinsku, srebro na Evropskom prvenstvu u olimpijskim kategorijama u Naljčiku, kao i zlatnu medalju na Fuđaira Open turniru i bronzu na Gran priju u Mančesteru.

Posle medalje u Riju, usledilo je i zlato na Univerzijadi 2017. godine u pojedinačnoj konkurenciji kao i zlato na istom takmičenju u timskoj konkurenciji. Te godine je osvojila i srebrnu medalju na Grand priju u Londonu.

Sa tekvondo klubom „Galeb“ je osvojila srebro na Evropskom klupskom prvenstvu, a bronzu na Evropskom prventvu iste godine.

Poslednje uspehe je ostvarila tokom 2019. godine kada je osvojila zlato na Evropskom prvenstvu u olimpijskim kategorijama i nekoliko medalja na gran pri turnirima.

Tijana Bogdanović ima tek 23 godine, tako da će i na Igrama u Parizu za tri godine biti jedan od kandidata za medalju, a mogla bi da bude i jedina koja joj nedostaje – zlatna.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar