Odbojkaška reprezentacija Srbije
Foto: Tanjug/AP Photo/Frank Augstein

Odbojkašice Srbija ubedljivo su savladale Dominikansku Republiku sa 25:18, 25:12, 25:20 u prvom kolu Olimpijskih igara.

PROČITAJTE JOŠ

Srpske odbojkašice, koje su na prethodnim Igrama u Riju osvojile srebrnu medalju, ovog puta ciljaju na zvanje olimpijskih šampionki.

To su izabranice selektora Zorana Terzića pokazale već u prvom susretu i sada žele da objedine olimpijsku, svetsku i evropsku titulu. Srbija je u potpunosti kontrolisala susret. Blok je odlično funkcionisao, a Tijana Bošković je bila nerešiva enigma za Dominikanke. Postigla je čak 24 poena iz 43 pokušaja.

Koliko god puta da je selektor rivalki menjao i pokušavao da je zaustavi ona je nastavila da nemilosrdno probija odbranu.

Srbija će u grupi igrati još sa Brazilom, Kinom, Kenijom, Južnom Korejom i domaćinom Japanom.

Srbija – Dominikanska Republika 25:18, 25:12, 25:20

Srbija: Buša 0, Popović 2, Mirković /, Mihajlović 2, Ognjenović 2, Bjelica /, Aleksić 1, Rašić 3, Popović /, Bošković 24, Milenković 5, Blagojević 3.

Dominikanska republika: Vargas Valdes 0, Eve Mehija 1, Kastiljo /, Domingez Martinez /, Marte Frika 1, Rivera Brens 4, Pena Isabel 6, De la Kruz Penja 3, B. Martinez 5, J. Martinez 5, Gonzales Lopes 1, Karo Martines /.

 

GRUPA A, 1. kolo:

Srbija – Dominikanska Republika 25:18, 25:12, 25:20

Japan – Kenija 12.40

Brazil – Južna Koreja 14.45

UTORAK, 2. kolo

Srbija – Japan 7.20

Brazil – Dominikanska Republika 12.40

Koreja – Kenija 14.45

Treći set: Srbija – Dominikanska Republika 25:18, 25:12, 25:20

25:20 Kraj, pobeda Srbije!

22:16 Selektor Terzić „meša karte“

Odlučio je selektor da promeni postavu u završnici seta, kako bi pružio šansu i igračicama koje nemaju toliko minuta.

17:13 Srbija ima punu kontrolu

U ovim momentima su naše devojke igrale taman toliko koliko je dovoljno da održavaju prednost u odnosu na rivalke.

12:9 Sve tečnije akcije

Nakon što je bilo malo problema, Srbija počinje da gradi prednost (12:9). Ni u jednom trenutku izabranice Zorana Terzića nisu prepustile prednost rivalkama, koje su dugo bile na samo poen zaostatka.

9:8 Srbija još jednom ima probleme na početku seta

Kao i u prethodna dva seta, Srbija nije uspela odmah da napravi razliku. Kao da Dominikanke vremenom padnu, a sredinom seta njihova igra izgleda neprepoznatljivo.

4:2 Sjajna odbojka

Tijana Bošković dolazi do 15. poena na susretu. Blok Srbije radi savršeno tokom čitavog susreta, a naše devojke su sve opuštenije kako vreme prolazi. To se vidi i po serijama kakve prave.

Drugi set: Srbija – Dominikanska Republika 25:18, 25:12

25:12 Kakva serija Srbije!

Naše devojke su napravile seriju od 9:1 i tako rutinski dobile set. U jednom trenutku je Silvija Popović plesala sa saigračicama dok su čekale da promene strane posle ekspresno završenog seta.

U jednom trenutku je Tijana Bošković servirsom srušila rivalku.

16:11 Srbija ima potpunu kontrolu

Uživanje je gledati našu selekciju u ovakom izdanju. Menjaju se strane, funkcioniše blok, prijem je odličan. Maja Ognjenović i Milena Rašić su često nepremostiva prepreka za rivalke, dok je Bošković nerešiva enigma kada god smečuje.

12:9 Tajm-aut Dominikanske Republike

Srbija je napravila seriju kojom je došla do prednosti od četiri poena (12:8), a selektor rivalki je odmah zatražio minut odmora. Nakon toga su Dominikanke uspele da postignu poen.

4:4 Poen za poen

Na početku seta Dominikanke igraju u novoj brzini. Kao i ranije tokom susreta neke poene su proslavljale gotovo kao fudbalske golove.

Prvi set: Srbija – Dominikanska Republika 25:18

25:18 Tako je!

Pogrešila je jedna igračica Dominikanske Republike prilikom servisa i naša selekcija je osvojila prvi set. U prvom setu je Bošković donela osam poena Srbiji, a po dva su upisale Jelena Blagojević i Brankica Mihajlović.

24:18 Još poen do seta

Nakon sjajne igre naše devojke nastavljaju da nižu poene.

23:17 Srbija blizu prvog seta

Naše devojke su bile izuzetno fokusirane do ovog trenutka, a tek na poslednjem poenu su se pojavili osmesi, kao da će im pasti kamen sa pleća kada osvoje set.

19:11 Čelendž Dominikanki

Rivalke iz Amerike su tražile da se pogleda jedan snimak da se vidi da li je blok Srbije dirao loptu pre nego što je ona završila u autu. Dobile su poen nakon gledanja snimka.

16:10 Dominikanke se zabavljaju, ali gube

Rivalke naše selekcije se vesele nakon svakog poena, sa ogromnim osmesima proslavljaju svaki poen, ali i dalje ne uspevaju da ispariraju našoj selekciji. Srbija igra sjajno, deluje baš onoliko koliko je potrebno izabranicama Zorana Terzića.

Sudije su u jednom trenutku promenile odluku i dodelile poen Srbiji nakon bloka, iako su isprva pokazale aut.

11:7 Kakvi poeni, kakve akcije!

Gledamo vrhunsku odbojku u Tokiju. Proradio je blok naših rivalki koji je u nekoliko navrata uspeo da upasivi napade Srpkinja. Ipak, naša selekcija nastavlja da uvećava prednost.

6:4 Odlično!

Igra se izuzetno atraktivno na početku susreta, a naše devojke predvođene Tijanom Bošković koja je već upisala četiri poena prave prednost (6:4).

Sva dešavanja na meču možete pratiti uživo na blogu Nova.rs.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar