Luka Dončić i Nikolas Batum, Košarkaška reprezentacija Slovenije, Francuske
Foto: EPA-EFE/KIYOSHI OTA

Košarkaši Francuske savladali su Sloveniju sa 90:89 (27:29, 15:15, 29:21, 19:24) i plasirale se u finale Olimpijskih igara u Tokiju.

PROČITAJTE JOŠ

Bio je ovo prvi poraz Luke Dončića u dresu reprezentacije nakon što je osvojio Evropsko prvenstvo 2017. godine i nanizao sve pobede do ovog polufinala.

Dončić je upisao tripl-dabl, tek treći u istoriji Igara (prvi od Lebrona Džejmsa 2012. godine), ali ni to nije pomoglo Slovencima u dramatičnoj završnici.

Slovenački plejmejker je meč završio sa 16 poena, 18 asistencija i 10 skokova, ali nije uspeo da završi poslednji napad.

Upravo će se o poslednjem napadu dugo pričati jer je Dončić tražio izolaciju, a preuzeo ga je Rudi Gober, čovek koji ima tri nagrade za najboljeg defanzivca NBA lige.

Uspeo je da ga sačuva, pa je Dončić dodao do Prepeliča, a on se sjurio ka košu. Delovalo je kao da bi mogao da donese pobedu Sloveniji, a onda je Nikolas Batum blokadom okončao slovenačku bajku.

Sloveniji ostaje borba za bronzu protiv Australije (04.30), dok će Francuzi u finalu odmeriti snage sa Sjedinjenim Američkim Državama (13.00).

Francuze su do pobede odveli Nando de Kolo sa 25 poena, te Evan Furnije koji je dodao 23. Upravo su njih dvojica i rešavala (uz Timotija Luvavua) poslednje napade i tako obezbedili finale.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram