Tijana Bošković protiv Japana; Foto: Tanjug/AP Photo/Frank Augstein

Odbojkašice Srbije pobedile su Japan u 2. meču na Olimpijskim igrama, i to ubedljivo sa 3:0 (25:23, 25:16, 26:24)

PROČITAJTE JOŠ

Naša reprezentacija je bila favorit u ovom meču, obe selekcije trijumfovale su na startu, a razlika u klasi bila je više nego očigledna.

Srbija je u prvom kolu bila bolja sa 3:0 od Dominikanki, Japanke su identičnim rezultatom nadigrale Keniju u grupi A, u kojoj su još Brazil i Južna Koreja.

U drugom meču, Japan je uspevao samo da parira u 1. i 3. setu, ali tek toliko da se u završnici pitanje pobednika ne dovodi u pitanje.

Energične su bile Japanke i kada su dolazile do egala, uspevale su da koriste taj nalet samopouzdanja da namuče naš tim, „ginule“ su za svaki poen.

U narednom kolu, Srbija igra protiv Kenije u četvrtak u 7.20.

Odbojka na Olimpijskim igrama, utorak, 2. kolo

Grupa A

Srbija – Japan 3:0

Brazil – Dominikanska Republika 12.40

Južna Koreja – Kenija 14.45

Grupa B

Rusija – Argentina 3:0

SAD – Kina 3:0

Italija – Turska 3:1

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Tok meča, Srbija – Japan 25:23, 25:16, 26:24

Foto: Tanjug/AP Photo/Frank Augstein

KRAJ – Japanke su sprečene u nameri da učine ovaj meč dužim.

16:15 – Ipak je uspeo Japan da opet uđe u egal i učini meč zanimljivijim, moraće još malo da se pomuče naše odbojkašice da bi došle do trijumfa.

11:7 – Euforično svaki poen Japanke proslavljaju, svaki im deluje kao luksuz u borbi protiv dominantne ekipe Srbije.

Drugi set: Ubedljiva igra Srbije

25:16 – Lagano i ubediljivo igra Srbija, deluje i da će treći set biti samo pitanje razlike, prvi set poslužio je samo za razigravanje.

19:13 – Nastavlja se dominacija naše reprezentacije, nema ovaj put drame, čini se da je samopouzdanje Japana potpuno uništeno.

8:5 – Ne dozvoljavaju izabranice Zorana Terzića domaćim igračicama da se razigraju, povele su sa 8:5 i diktiraju tempo i dalje.

Prvi set: Mučenje, pa potvrda klase

Upasivljen napad Japanki posle dobrog smeča srpskih igračica, onda još jedan napad Tijane Bošković, koju i ostale saigračice moraju da isprate. Tijana ima 15 poena u prvom setu i Srbija ga dobija.

20:21 – Tvrda završnica prvog seta…

Nedovoljno precizna Boškovićeva u napadu po paraleli, lopta je otišla u aut, a srpski selektor je tražio čelendž. Ispostavilo se da je lopta ipak bila van polja, pa Japan vodi 21:20.

16:16 – Manji kontraritam srpskih odbojkašica

Nedovoljno ubojiti napadi, nešto slično kao i na početku meča i Japan uspeva da se vrati u igru. Mora Bošković opet da „proradi“.

11:8 – Preokret naših devojaka!

Ušle su u ritam igračice Srbije, na terenu se našla i Maja Ognjenović, a Boškovićeva paralelom snažno pogađa za plus 3 u korist srpskog tima.

5:5 – Vraća se tim Srbije!

Razigrala se Tijana Bošković, počela je da tuče po rukama svojih rivalki i to je rezultiralo serijom poena naše reprezentacije do izjednačenja 5:5.

1:4 – Nije dobro počelo po naš tim

Japanke se bolje brane u polju, naše igračice su dobre u bloku, a uz jedan promašaj Tijane Bošković, Japan stiže do vođstva 4:1.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare