Foto: Tanjug/AP Photo/Mark Humphrey

Vaterpolisti Srbije pobedili su Kazahstan u drugom meču na Olimpijskim igrama u Tokiju sa 19:5.

PROČITAJTE JOŠ:

„Delfini“ su bili veoma sigurni protiv lakšeg rivala od Španije, od koje su naši vaterpolisti izgubili na startu turnira sa 13:12.

U ranoj fazi meča su i protiv Kazahstana pokazali sitne boljke koje će morati da poprave.

Falilo je malo energičnosti u odbrani, delom i u napadu, kada je Kazahstan igrao na krilima Dušana Markovića i Srđana Vuksanovića.

Tako je izgledao samo prvi deo meča, pošto su u drugom naši vaterpolisti bili veoma dobri, koristili su igrača više, pogađali i sa distance.

Najefikasniji je bio Duško Pijetlović sa četiri gola, Strahinja Rašović je postigao tri, a po dva su imali Stefan Mitrović, Andrija Prlainović i Dušan Mandić. U strelce se nije upisivao jedino golman Gojko Pijetlović.

Na drugoj strani je Gojko sjajno branio na golu, skinuo je i nekoliko zicera Kazahstancima, kod kojih je Jevgenij Medvedev imao dva gola, koliko je postigao i Vuksanović, dok je Marković dodao još jedan pogodak.

Srbija je u meč ušla dobrim napadom Đorđa Lazića, dok je na drugoj strani bio precizan Vuksanović. Stefan Mitrović je sa distance nagovestio kako će se meč odvijati kada je pogodio za 2:1.

Foto: Tanjug/AP Photo/Mark Humphrey

Prvu četvrtinu Srbija je dobila sa 4:2, Kazahstan se tokom druge držao na dva poena razlike, ali je u završnici druge i početkom treće počeo da pada.

To je bio trenutak da igrači Srbije pojačaju tempo, pogađali su redom Prlainović, Duško Pijetlović, Milan Aleksić, Dušan Mandić, kasnije se serijom priključio i Strahinja Rašović.

On je do isteka treće deonice postigao tri gola i Srbija je samo uvećavala prednost, koja je na početku četvrte četvrtine iznosila deset razlike.

Kazahstan se u četvrtoj deonici predao, a realizacijom 5/23 nije mogao da parira i Srbija je bez problema savladala ovog protivnika.

VATERPOLO, 2. KOLO

Grupa B

Srbija – Kazahstan 19:5

Španija – Crna Gora 8:6

Australija – Hrvatska 11:8

Grupa A

SAD – Južna Afrika 20:3

Italija – Grčka 6:6

Japan – Mađarska 11:16

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Četvrta četvrtina:

8′ KRAJ! Pobeda Srbije 19:5

Pijetlović i Mitrović su samo dovršili posao iz izigranih akcija, a Mitrović je imao nešto lakši posao zbog situacije igrača više, odakle je postavio konačan rezultat.

5′ Mandić i Pijetlović rešavaju…

Dva pogotka Srbije, raste prednost našeg tima i sada je potpuno izvesno da je Kazahstan razbijen – 17:5.

2′ Srbija probila deset razlike

Srbija vodi 14:5, a dobro su se odbranili naši igrači potom. Sava Ranđelović je takođe bio precizan sa leve strane, pa srpski tim vodi 15:5.

Treća četvrtina:

Strahinja Rašović se sprema da šutira na gol
Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

8′ Strahinja je strah i trepet

Rašović postiže novi pogodak, svoj treći na meču. Vuksanović je u kontri zaustavio pas Pijetlovića ka Filipoviću. Prekombinovali su naši vaterpolisti, mogli su da imaju i devet golova prednosti pred poslednji minut – 13:5.

4′ Rašović iz kontre siguran

Još dva pogotka Srbije, posebno atraktivan pogodak Rašovića iz kontre, ove akcije za sada ohrabruju – 12:5 za Srbiju. Bolje u ovom delu meča iznuđujemo isključenja.

3′ Bomba Mandića

Za samo dva minuta srpski tim je dao tri gola, a treći je delo Mandića koji je sjajno šutirao izdaleka. Uzvraća i Kazahstan, preko Jevgenija Medvedeva – 10:5 za Srbiju.

2′ Uh kakva lopta za Pijetlovića!

Duško je dobio pas pred golom Kazahstana i iz okreta u karakterističnom stilu pogodio rutinski. Aleksić je u međuvremenu isključen, a Prlainović je dodao svom kontu još jedan gol u kontri.

Kazahstan u akciji sa dva igrača više pogađa stativu, onda Vuksanović rešava napad posle odbijene lopte pogotkom – 9:4 za Srbiju.

Druga četvrtina:

probudi se andrija prlainović
Andrija Prlainović Foto: Peđa Milosavljević

8′ Upisao se i Prlainović!

Dva gola Srbije posle duže pauze, jedan je postigao Prlainović, drugi je stigao kao posledica igrača više u samoj završnici drugog dela igre – 7:3 vodi Srbija.

5′ Skliznula je lopta Mandiću s ruke

Uspeo je da šutira Mandić, ali je malo to izgledalo traljavo. Kazahstan na drugoj strani u kontri, Pijetlović je odbranio.

3′ Majstorski napad „delfina“!

Novi pogodak sa spoljnih pozicija, prethodno i vrhunska odbrana Pijetlovića, kom je u napadu ranije falilo sreće da bi skinuo šut Dušana Markovića – 5:3 za naš tim.

Prva četvrtina:

Filip Filipović, Vaterpolo reprezentacija Srbije
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

8′ Srbija ima dva gola prednosti

Gol Milana Aleksića u akciji koja je delovala izgubljeno! Ispala mu je lopta, ali je uspeo da je ponovo uhvati i sprovede je u mrežu. Na drugoj strani je Medvedev pogodio iz peterca – 4:2 na kraju prve četvrtine za Srbiju.

7′ Odlična odbrana Filipovića!

Kazahstanci su prošli put iskoristili prednost igrača više, ovog puta faul koji je iznudio Srđan Vuksanović nije urodio plodom. Lopta je išla na centra ali je tamo Filipović presekao pas. U kontri je zatim isplivao brzo i u kontri postigao pogodak – 3:1.

5′ Filipović promašuje, ne koristi igrača više

Imali smo pre toga još jedan napad u kom je lopta išla pred gol za Lazića, ali se on nije snašao iz izgledne situacije.

4′ Tvrda četiri minuta

Kazahstanci su odmah posle vodećeg gola Srbije uspeli da uzvrate, ali je onda Stefan Mitrović poslao „bombu“ sa distance za 2:1. Naš tim do sada ima polovičan učinak u napadu.

2′ Prvi gol za Srbiju

Precizan je Đorđe Lazić posle asistencije u napadu sa igračem više 1:0.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar