Nikola Mektić i Mate Pavić posle pobede u finalu, Foto: EPA-EFE/RUNGROJ YONGRIT

Nikola Mektić i Mate Pavić su osvajači zlatne medalje u dublu u muškoj konkurenciji na Olimpijskim igrama jer su u finalu pobedili zemljake Marina Čilića i Ivana Dodiga u neizvesnom meču rezultatom 6:4, 3:6, 10:6.

PROČITAJTE JOŠ

Mektić i Pavić su već u prvom gemu iskoristili nesigurnost Marina Čilića na servisu i osigurali brejk prednosti. Do kraja seta su tu prednost i sačuvali i nisu dopustili svojim suparnicima nikakvu šansu za brejk.

Drugi set bio je mnogo izjednačeniji, a Čilić i Dodig su podigli nivo servisa, da bi u šestom gemu oduzeli servis rivalima. Bio je to prvi put na olimpijskom turniru da su Mektić i Pavić izgubili svoj servis, a Čilić i Dodig su prednost zadržali do kraja seta.

Odluka je pala u super taj-brejku koji su Mektić i Pavić otvorili s furioznih 6:0. Čilić i Dodig uspeli su se približiti na 8:6, ali najbolji tenski par sveta uzeo je iduća dva poena za zlato na Olimpijskim igrama.

Nakon osam osvojenih ATP turnira u svojoj prvoj zajedničkoj sezoni, od kojih je najznačajniji Vimbldon, Nikola Mektić i Mate Pavić okitili su se titulom olimpijskog pobednika i opravdali status prvih nosilaca.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram