Maja Ognjenović; Foto: Starsport

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije stigla je u Srbiju nakon osvojene bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju, a na konferenciji za medije upriličenoj posle dočeka govorile su Maja Ognjenović, Milena Rašić i Tijana Bošković.

Na početku, prisutnima se obratila Maja Ognjenović, kapiten reprezentacije:

PROČITAJTE JOŠ...

„Što se tiče samog turnira, nije bio nimalo lak. Pre odlaska u Tokio pričali smo o grupi, potencijalnim protivnicama u četvrtfinalu… Ipak, samo mi znamo sa kakvim smo se preprekama susretali na putu do bronze. Mislim da, iako je rezultat za nijansu lošiji u poređenju sa Rijom, mislim da ova medalja stvarno sija zlatnim sjajem zbog okolnosti sa kojima smo se susretali na putu do nje.

Ne bih sad preterano o nekim negativnim stvarima, ali sam taj turnirski sistem, grupa, meč sa Italijom, potom i poraz od Amerike, veoma smo srećni i ponosni jer smo zabeležili ovakav rezultat. Moram da priznam, istorijski, jer videla sam negde Terzićevu izjavu da ova ekipa zaista piše istoriju ženske odbojke, i čast je biti njen deo“, rekla je Ognjenovićeva.

Ona je, upitana da li postoji razmišljanje o nastupu na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine, rekla:

„Ja sam 2016. dala jednu izjavu koja je pomalo izvučena iz konteksta, oko povlačenja. Ja sam malo u šali i ovog puta rekla da sam u „pregovorima“ sa saigračicama, ali imamo vremena da o tome pričamo“, ostala je zagonetna Ognjenovićeva.

Milena Rašić; Foto: Starsport

Milena Rašić je na početku svog obraćanja zahvalila na podršci:

„Mislim da nismo svesne koliko smo uspeh napravile, s obzirom na sve prepreke i probleme na koje smo naišli tokom puta ka medalji. Mogu da kažem da sam ponosna i srećna jer smo u Srbiju donele jednu od medalja“, rekla je Rašić.

Potom se okupljenima obratila i Tijana Bošković, koja se složila sa svojim prethodnicama:

Tijana Bošković; Foto: Starsport

„Uvek je čast i privilegija biti deo nacionalnog tima. Uvek smo izuzetno motivisane kada je reprezentacija u pitanju. Pretrpele smo težak poraz u polufinalu, ali smo uspele da se konsolidujemo i vratimo, i potom uzmemo tu bronzu“, kratko je dodala Bošković.

Bonus video: Tijana Malešević nas uči da igramo odbojku kao reprezentativci

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram