Dragutin Topić
Foto: RTS

Dragutin Topić, legendarni skakač u vis, odlučio da u programu uživo RTS izvede potez o kome će se dugo pričati u Srbiji.

PROČITAJTE JOŠ

Atletičar koji je šest puta predstavljao našu državu na Olimpijskim igrama i srpski rekorder (2,38 metara) odlučio je da javno pokaže šta misli o nastupu Ivane Španović u Tokiju.

„Evo, da vaša emisija bude gledanija, ja ću sada da ustanem i da se poklonim Ivani Španović na svemu što se uradila u poslednjih 15 godina. Mi ćemo nju da pravimo od blata, kao i Novaka Đokovića i ostale“, rekao je na sammom početku razgovora u emisiji na RTS.

I zaista, ustao je poklonio se, a onda nastavio.

„Svi znamo kako je ona došla tamo, u martu mesecu imala je ozbiljnu povredu, rupturu mišića, u aprilu je počela da trenira i uspela da dođe do Olimpijsklih igara. Njoj je najteže. Ona će da se bori s tim celog života“, dodao je Topić.

Istakao je da joj Ivana nije prijatelj, ali je istakao i šta je nedostajalo za istoriju.

„Ivana i ja nismo prijatelji, ona je generacija Emira Bekrića, ali s obzirom na moje iskustvo i broj medalja i broj nastupa na Olimpijskim igrama, mogu da kažem da je ona atletičar ‘broj jedan’ svih vremena u Srbiji i siguran sam da će izvući pouku. Falilo je malo sportske sreće. Ona ne mora da se vraća na put uspeha, ona je već na njemu… Da sam u stručnom timu, možda bih primetio da su u toj aklimatizaciji napravili mali propust, ali oni znaju šta rade.“

Nakon svega odlučio je da se direktno obrati našoj atletičarki.

„Drži se Ivana, ne daj se!“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar