Matea Jelić
Foto: EPA-EFE/DIEGO AZUBEL

Matea Jelić, hrvatska tekvondostkinja koja je osvojila zlato na Olimpijskim igrama, ne prestaje da šokira izjavama i postupcima.

PROČITAJTE JOŠ

Ona je nekoliko puta istakla da joj mnogo znači akcija „Oluja“ u kojoj je 250.000 Srba proterano iz Krajine.

Poželela je da joj se proslava medalje u rodnom Kninu spoji sa proslavom ove akcije. To možda i ne bi bilo čudno da i ova devojka nije oduševljeno podelila fotografiju sa Novakom Đokovićem iz kantine u Olimpijskom selu.

„Ja volim svoju domovinu, a za ‘Oluju’ osećam veliku ljubav kao i prema svojoj zemlji. Moj tata je bio u ratu i meni je drago kada vidim naše vojnike, odnosno da imamo tu snagu. Nisam ništa htela da okrenem na mržnju. Znam ko sam i odakle sam i nije me toga sram“, rekla je nedugo posle osvajanja zlata.

Da njen stav bude utoliko gori svedoči i činjenica što je tokom razvoja kao borkinje u jednom trenutku stanovala kod Milice Mandić, naše dvostruke olimpijske šampionke.

Ona je čak istakla da poštuje Srbiju, a slavi proterivanje ljudi.

„Mediji su izvukli neku moju rečenicu, a sve što ja osećam prema njima je poštovanje. Uostalom, ja sam u Srbiji bila puno puta, a čak sam i nakratko živela kod Milice Mandić. A ona je neverovatna osoba, tako je pozitivna i draga, obožavam njen osmeh.“

Otkrila je i kako je upoznala najboljeg tenisera sveta.

„Braća Sinković su sedela s Đokovićem, a ja sam baš taj dan osvojila zlato pa su me pozvali ka njima za sto. Pričala sam normalno s Đokovićem, toliko je skroman i dobar, Sinkovići takođe. Baš sam zahvalna što sam imala priliku da ih upoznam. To su pravi šampioni.“

Ona će na godišnjici „Oluje“ podići hrvatsku zastavu.

„Juče su mi rekli da sam pozvana, samo što imam problema u zadnje vreme sa svim pretećim porukama, pa mi je to zbog sigurnosti porodice. To nikad ne bih odbila, to ću odraditi, od malena sam u Kninu. Poruke su bile za celu porodicu i ne treba to uzimati za ozbiljno. Mislim da su roditelji to prijavili i rekli mi da ne brinem zbog toga. ‘Oluja’ mi znači jer mi je tata branitelj, rođena sam u Kninu. Uvek će biti deo mene, kada osetim povezanost, ljubav, toliko emocija, to mi mnogo znači. To je jedini razlog što mi to znači. Nema veze što sam rođena posle ‘Oluje’ otac me nije učinio ništa loše o drugome, to je… Ne znam… Mi nikad ne pričamo o ratu, ne vraćamo se u prošlost o tome ne pričamo nikad. Zato mi je čast za zastavom skakati po borilištu“, rekla je Jelić za „N1“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram