Uzela Srbiji bronzu bez borbe: Zaslužili smo ovo i slavićemo

Podeli:

Australijska teniserka Ešli Barti slavi bronzanu medalju u miks dublu, pošto su ona i Džon Pirs, njen dubl partner bez borbe došli do odličja u subotu.

Trebalo je da ukrste rekete sa Novakom Đokovićem i Ninom Stojanović, ali se Đoković, posle poraza od Pabla Karenjo Buste u singlu povukao.

PROČITAJTE JOŠ:

Obrazložio je da je povređen i da zato ne može da igra meč za treće mesto, što nije smetalo Australijanki da slavi medalju – prvu tenisku za Australiju od Ališe Molik (bronza u singlu, Atina 2004).

„Za mene i Džonija, ovo je neverovatno. Mislim da smo stavili sebe u ovu situaciju jer smo igrali dobar tenis cele nedelje. Igrali smo sjajno i zaslužili smo ovo“, rekla je Barti posle osvajanja medalje.

Dodala je da je o tome sanjala kao dete, da bude deo olimpijskog tima svoje zemlje, ali i da nije došla da bi „nabijala“ ličnu statistiku.

„Došli smo da uzmemo medalju za svoju zemlju i sad smo to uradili, a znam da dugo nije bilo odličja za Australiju u tenisu. Uzbudljivo je i van sebe smo, uživaćemo večeras, sutra i pustiti da se sve slegne“, rekla je Barti.

Podsećamo, Barti i Pirs su u polufinalu miks dublova izgubili od Andreja Rubljova i Anastasije Pavljučenkove, dok su Đoković i Nina Stojanović poraženi od Elene Vesnine i Aslana Karaceva.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar