Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Dejvis kup reprezentacija Srbije igraće u subotu i nedelju mečeve protiv teniske slekcije Grčke u hali "Aleksandar Nikolić".

Protiv Grka naši momci će tražiti opstanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa i malo je reći da je Srbija favorit u susretu sa protivnikom, koji je u Beograd stigao bez dva najbolja tenisera.

Ni Stefanos Cicipas, ni Stefanos Sakelaridis neće biti u prilici da igraju protiv Srbije i samim tim se postavlja i veliko pitanje da li će uopšte biti potrebe da Novak Đoković i izlazi na teren.

PROČITAJTE JOŠ

Srbija ima i više nego dovoljan broj odličnih tenisera koji bi bez veće muke morali da reše ovaj dvoboj u našu korist. Na spisku Srbije pored Đokovića su još i Miomir Kecmanović, Dušan Lajović i Hamad Međedović.

Đoković bez obzira na sve svakodnevno, kao i ostali srpski teniseri, trenira u Pioniru i sprema se za okršaj za čije mečeve će se žreb održati danas u podne i upravo tada ćemo dobiti odgovor na najveće pitanje i nastup Novaka u ovom prozoru Dejvis kupa.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Mečevi u subotu će početi od 15 časova, dok će u nedelju krenuti nešto ranije, od 13 časova.

Ono što može najviše da obraduje sve navijače koji žele da pogledaju barem trening Novaka jeste to što će poslednji trening, danas od 16.30 do 18.30 biti otvoren za publiku.

„Dejvis kup reprezentacija Srbije otvara poslednji trening pred meč sa Grčkom za publiku. Dođite da date krila Novaku, Miomiru, Dušanu i Hamadu, 13. septembra od 16.30 do 18.30 časova u dvorani „Aleksandar Nikolić“ u Beogradu“, stoji u saopštenju Teniskog saveza Srbije.

Foto:by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Iako Novak ne bude igrao tokom vikenda, to će biti jedinstvena prilika za sve u Srbiji da pogledaju magiju Đokovića na teniskom terenu. Nije isključeno i da se Novak pojavi recimo samo u subotu na terenu, te da odmori u nedelju, ali sve ćemo znati posle današnjeg žreba.

Novak je sa teniskom reprezentacijom Srbije 2010. godine osvojio Dejvis kup, pobedom u finalu nad selekcijom Francuske rezultatom 3:2 u Beogradu. Ipak, 14 godina kasnije iako duel sa Grčkom neće biti zvanično finale, subjektivan osećaj govori kao da jeste.

Ukoliko Srbija izgubi u Beogradu protiv Grčke, posledice mogu biti ogromne i to bi bio možda i najveći udarac za srpski tenis u poslednjim godinama.

Foto:by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Poraz od Grčke značio bi barem još godinu dana provedenih u Svetskoj grupi I, mestu u kome nastupaju trenutno Litvanija, Indija, Danska, Kazahstan, Švedska, Hrvatska, Poljska, Južna Koreja, Peru, Švajcarska, Egipat, Norveška, Kolumbija…

Ipak, ukoliko Srbija slavi protiv Helena, već naredne godine ponovo će igrati kvalifikacije za plasman na završni turnir Dejvis kupa u kome je prethodne godine stigla do polufinala. Tada je Italija bila bolja od Novaka i saigrača, te kasnije i osvojila trofej u prestižnom takmičenju.

„Prehlada je trajala dan ili dva i sada se osećam mnogo bolje. Već treniram punom parom sa ekipom, tako da sam zdrav i spreman. U Beogradu smo već par dana, puno nam znači da treniramo sa Novakom Đokovićem, koji nam mnogo pomaže. Meni kao mladom igraču jako znači da igram za reprezentaciju, pogotovo što će to biti pred našom publikom u Beogradu. Mnogo znači predstavljati zemlju na bilo kom događaju, ali poseban osećaj će učiniti to pred domaćim navijačima“, rekao je Hamad Međedović.

BONUS VIDEO Trening Novaka Đokovića na US Openu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar