Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Uvek je neugodno kada negde odete prvi put jer ne znate jasne smernice. Nos vas vuče da bi trebalo da uradite nešto, sve dok umalo ne dobijete po nosu.

Foto: Nova.rs, Shutterstock

Prvi put sam stigao na Lejver kup i shvatio zbog čega je mnogo stvari nepoznato o ovom događaju. Osim zvaničnog narativa teško da ste čuli mnogo toga o onome što se dešava iza kulisa, najviše zbog toga što je to „off limit“.

PROČITAJTE JOŠ

Nakon što je Rodžer Federer završio svoje prvo emotivno izlaganje u Londonu ove godine, prvo na kom je odgovarao na pitanja o odluci da završi karijeru, znao sam da bi trebalo napraviti verovatno samo nekoliko koraka i da ću uz malo sreće moći da vidim trening tima Evrope.

Iz razgovora ujutru sam saznao da je tim sveta ranije završio trening, što je značilo da su dobre šanse da na delu vidim Novaka Đokovića. Prvi put još od finala Vimbldona 10. jula. Priznaćete da bi retko ko propustio šansu da to učini…

Ulazim u lift koji vodi prema medijskim mestima u dvorani – nema nikoga.

Prolazim čitav sprat ulazim na vrata dvorane – nema nikoga.

Ulazim i na terenu vidim visokog momka sa kačketom naopako, okej to je sigurno Mateo Beretini, a onda vidim još jednog momka koji pravi špagu na betonu nakon punog trka. Ne treba ni da navodim ime, znate svi ko je u pitanju.

Kapiram, nema nikog, znači nema razloga da ne budem tu. Napravio sam nekoliko fotografija, nekoliko snimaka (koje zbog pravila Lejver kupa nećete moći da vidite dok to ne objave zvanični kanali) i onda mirno seo. Čak sam i vratio lopticu Tomasu Enkvistu koja je završila na tribinama. Ljubazno se zahvalio i nastavio da daje savete dvojici tenisera koji su igrali trening meč.

Đoković je izgledao sve bolje sa svakim minutom koji je prolazio, pa je počeo da „hvata“ udarce koji su od njega napravili čoveka koji je porušio mnoge teniske rekorde. Videli su to i „Big Foe“, ali i čuveni RF koji su na kratko bili u dvorani. Taman kada je hvatao ritam u neobično hladnoj O2 areni posle tih 10 minuta koje sam video čuo sam glas.

„Kako ste se vi stvorili ovde?“ (možda mi i nije persirao, ali engleski ne poznaje te razlike)

„Pa, nije bilo nikoga da me spreči da uđem.“

„Fair point“, reče tip sa kapa-kačketom sa britanskim akcentom (što implicira da se za mnogo toga pita).

„Treba li da napustim tribine?“

„Zamolio bih vas da uradite to“, rekao je i nije bio bezobrazan, baš naprotiv, više je bio iznenađen otkud to da je došlo do rupe u sistemu.

Vratim se ja istim putem kojim sam došao dok sam razmišljao da li sam upravo ostao bez akreditacije (jer me je usput ispitivao i odakle sam), ali sve je bilo u redu. Barem za sada.

Tako sam ostao bez prava da sa vama podelim neku fotografiju ili snimak, ali jesam video kako funkcionišu ove stvari na najvišem nivou. I ne brinite zbog Đokovića, toliko barem mogu da vam otkrijem.

Sponzor Lejver kupa na nova.rs je Erste banka

BONUS VIDEO Federer dobio pitanje o GOAT debati, Novaka i Nadala nije ni pomenuo

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram