Foto: EPA-EFE/DAVID GUZMAN

Venus Vilijams, nekada prva teniserka sveta, izjavila je da planira da igra na predstojećem US Openu ukoliko sve bude u redu što se tiče pandemije koronavirusa.

Sedmostruka grend slem šampionka, koja ima 40 godina, kaže da joj je velika želja da zaigra, ali priznaje da je situacija sa pandemijom čini nervoznom.

PROČITAJTE JOŠ:

„U ovom trenutku čini mi se da bi turnir sa publikom bio vrlo opasan. Zaista želim da igram tenis i vratim se poslu što je pre moguće, kao što želi i većina ljudi. Želim da radim ono u čemu sam dobra. Neću da sedim kod kuće i nemam ispred sebe cilj. Ukoliko bude bezbedno da se igra, sigurno ću biti na US Openu“, izjavila je starija od sestara Vilijams.

Ona je najavila da bi posle US Opene igrala rado i u Evropi, pre svega u Rimu, gde je osvojila titulu samo jednom, još 1999. u finalu protiv Meri Pirs. Ipak, svesna je da postoje prepreke.

„Sada imamo zabrane putovanja. Možda se rampe podignu, ko to zna? Nadam se da će biti nekih izuzetaka, makar za nas sportiste. Kada sam videla da je Rim u kalendaru, krenule su mi suze na oči“, priznala je Amerikanka.

WTA sezona bi trebalo da počne 3. avgusta, takmičenjem u Palermu, a nedelju dana kasnije igračice se sele u SAD, tačnije u Leksington, ukoliko bude sve u redu sa situacijom oko koronavirusa.

Venus je priznala i da bi u Njujorku rado igrala dubl. Ona i Serena su osvojile zajedno 22 dubl titule, od toga su 14 sa grend slem turnira.

„Jedva čekam da igram dubl sa Serenom. Imale smo zajedno mnogo uspeha. Najviše mi je nedostajalo igranje u dublu. Jako želim da joj se pridružim i ne brine me protiv koga ćemo igrati. Ne zanima me ko je preko, sve dok je mreža na mestu i imamo meč, zar ne?“, zaključila je Venus Vilijams.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar