Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Održavanje turnir Siti Open u Vašingtonu dovedeno je u pitanje pošto su pojedini mediji preneli informaciju da bi zbog porasta broja obolelih u SAD od koronavirusa, takmičenje moglo da bude otkazano.

Osim toga, Evropska Unija je nedavno donela odluku da drži i dalje zatvorene granice za sve koji dolaze iz SAD, mada ima informacija da je Španija dozvolila ulazak u zemlju „visoko kvalifikovanim radnicima čiji posao je obavezan i ne može biti odložen ili rađen povremeno, uključujući tu i učesnike velikih sportskih događaja koji se održavaju na teritoriji Španije“.

PROČITAJTE JOŠ:

Barijera na granicama EU bi praktično značila da bi i igrači, koji otputuju da igraju na nekom od američkih turnira planiranih za avgust i septembar, morali u povratku da provedu dve nedelje u karantinu.

Faktički, to bi onemogućilo održavanje turnira za koji su se već prijavili igrači poput Stefanosa Cicipasa, Danila Medvedeva i Keija Nišikorija.

Organizatori turnira se još nisu oglasili povodom najnovijih spekulacija, ali je direktor turnira Mark Ejn nedavno rekao da se situacija prati iz dana u dan.

„Imamo brojne opaveze, konstantno moramo da pratimo gde smo u datom trenutku jer bi najveća katastrofa bila da turnir otkažemo nedelju dana pre početka, kada su igrači napravili plan putovanja ili kada su već ovde. Potrošili bismo tako mnogo novca, to bi bilo loše za sve. Otuda svakodnevno razmatramo situaciju. iskreno, jedina stvar koja može da bude značajan razlog za otkazivanje su problemi sa putovanjem, ustvari mogu li ili ne ljudi da uđu ili izađu iz zemlje“, rekao je Ejn.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar