Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER

Vimbldon je zvanično otkazan, tenisa neće definitivno biti do 13. jula, pitanje je i da li će se i kada igrati ove godine. Sportski gledano, najveći gubitnik u celoj priči je Novak Đoković, to tvrdi i Mats Vilander.

Legendarni as, koji je umeo da bude i najveći kritičar prvog tenisera sveta, smatra što i mnogi stručnjaci.

PROČITAJTE JOŠ

Đoković je sjajno započeo godinu, osvojio tri trofeja, nanizao 18 pobeda bez poraza, bio u odličnoj formi i onda je sve stalo usled pandemije koronavirusa.

„Đoković je najveći gubitnik u svemu ovome. Nije izgubio nijedan meč na početku sezone i pandemija virusa je zaustavila njegov nalet“, ističe Vilander.

Čuveni Šveđanin ne smatra da je Nole i jedini gubitnik…

Foto: EPA-EFE/ATIENZA

„Takođe, mladi su na gubitku. Momke poput Šapovalova, Cicipasa ili Ože-Alijasima ne zanima trening, oni najbolje napreduju igrajući mečeve. Ne žele sate da provedu udarajući bekhend. Jedini koji profitiraju su oni koji su bili povređeni posle Australijan opena. Kada se sezona nastavi, svi kreću od nule. Jedino što je loše je što se ne zna kada će to biti“, dodaje Vilander.

Za sada nema tenisa do 13. jula sigurno, a ostaje veliki znak pitanja i da će sezona posle toga biti nastavljena. Vimbldon je otkazan, Rolan Garos je planiran u terminu od 20. septembra do 4. oktobra, dok je neizvesna i sudbina US Opena.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram