Novak Đoković, Federiko Korija
Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©; Twitter Screenshot Tiempo De Tenis

O Novaku Đokoviću se priča u svakom kutku planete. Svaki igrač dobro upamti susret sa njim, a kasnije to prepričava. Jednu od najduhovitijih interpretacija anegdote imao je Federiko Korija.

PROČITAJTE JOŠ

Korija je trenutno 62. igrač na ATP listi, a publici u Srbiji se predstavio na Serbia Openu ove godine. Tada je privukao mnogo pažnje kada je nakon susreta zamolio Đokovića za „selfi“, a tu fotografiju je i Đoković objavio na društvenim mrežama, čime je popularnost šarmantnog Argentinca naglo skočila.

Taj trenutak nije zaboravio nijedan od dva tenisera, a beogradska epizoda je dobila nastavak na Olimpijskim igrama u Tokiju.

„Sa Noletom imam jako dobru priču iz Tokija. Zato što sam ga pitao za ‘selfi’ u Beogradu, a on je postao viralan. On je to objavio na svom Instagramu, svom ličnom Instagramu, fotografiju sa mnom, i počeo sam od tada da ga pozdravljam na svakom turniru“, započeo je Korija.

Ubrzo je izazvao osmeh svih u studiju sledećim komentarom.

„Svaki put kad ga vidim moram da mu čestitam, jer on uvek nešto osvoji“, rekao je uz ogroman osmeh Korija.

Nije se na tome zaustavio, već je nastavio priču.

„I dobro, bili smo u Tokiju i ušao sam u svlačionicu sa Franom Serundolom i Andresom Moltenijem. Ušli smo u svlačionicu i tamo je bio Đoković i pogledali smo se oči u oči. Naravno da mi nije palo na pamet da odem do njega, ali onda je počeo da prelazi svlačionicu i da ide u mom pravcu, prema meni, možete li verovati?“, i dalje je u čudu Korija.

„Šališ se?“, poručio je jedan od voditelja.

„Ma, ne. Dolazi do mene: Prijatelju moj! Je l’ sve u redu?“

Korija je srdačno uzvratio.

„‘Nole, prijatelju. Čestitam’. Zato što je upravo osvojio Vimbldon“, poručio je Argentinac.

Zatim je poentirao.

„Novak se pozdravio i otišao, A ja sam prijateljima rekao: Ovaj Nole. Tako je zahtevan, rekao je Korija, a svi u studiju su popadali od smeha.

Pojasnio je i kakvo mišljenje imaju drugi igrači o Srbinu.

„Kada igrači dolaze ovamo na Čelendžere, ili u Akapulko i Los Kabos, čuo sam ih kako pričaju takve priče novinarima. Kako su bili stidljivi i nervozni što su upoznali Novaka i koliko je on srdačan i kako ih je naterao da se osećaju opušteno.“

BONUS VIDEO Novakova imperija od Amerike do Sente

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare