Foto: Tanjug / AP Photo/Manu Fernandez

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković podsetio je ko mu je dugo bio i ostao inspiracija.

Foto: Promo
Foot:Nova.rs

Novak se posle dve godine vratio na teren „Artur Eš“ i opet je u svojoj opremi imao spremne novu odeću sa brojem 24 po novom grend slem rekordu.

PROČITAJTE JOŠ:

Postavio ga je u finalu sa Danilom Medvedevim, s tim što je ovog puta obukao posebnu majicu kojom je odao počast i svom prijatelju Kobiju Brajantu.

Potez kojim je iznenadio, ali i oduševio mnoge Amerikance sačuvao je za kraj još jednog epskog finala u kom je sa 6:3, 7:6 i 6:3, posle tri sata i 17 minuta tenisa pobedio Medvedeva. Mučenje od sat i 45 minuta u drugom setu na kraju je dobio u taj-brejku na jednu lopticu, u trećem je sačekao pad ruskog tenisera i završio posao, pa je Kobijev lik mogao da zasija na terenu.

Brajant je tragično nastradao januara 2020. godine u helikopterskoj nesreći u Kalabasasu i ta tragedija je teško uzdrmala sportski svet, pa i Novaka.

Kobi je tokom karijere nosio brojeve 8 i 24, a upravo je ovu drugu brojku Novak iskoristio da kreira majicu na kojoj je ispisano „Mamba forever“, odnosno „Mamba zauvek“ u prevodu.

Na njoj je odštampana i fotografija Đokovića i Brajanta i Novak ju je obukao i poljubio pred ceremoniju dodele nagrada. Majica je u plavoj i ljubičastoj boji, a ljubičasta je još jedna asocijacija na Mambu kao ikonu Los Anđeles Lejkersa.

Đoković će od ponedeljka opet biti prvi teniser planete, a po svoj prilici će biti i prvi favorit za titulu na Australijan Openu, ako stvari ostanu kakve su sada.

Ove sezone je srpski teniser osvojio tri grend slem titule i samo je u finalu Vimbldona poražen od Karlosa Alkaraza i to u pet napornih setova gde je bio nadomak trijumfa.

BONUS VIDEO Novak ostvario novu pobedu na US Openu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar