Vajda: Novaku se život promenio 2011, nije uvek verovao

Tenis 17. mar. 202113:59 > 14:04
Podeli:
Foto: EPA-EFE/ANDREU DALMAU

Marjan Vajda, trener Novaka Đokovića kaže da ni srpski teniser nije uvek verovao u sebe dok je radio sa njim, ali da jeste oduvek mislio kako će radom stići do vrha.

Vajda kaže da su Đokovićeve sumnje u uspehe i rezultate definitivno otklonjene tek 2011, iako je do tada Srbin već imao jednu grend slem titulu, osvojeno 2008. na Australijan openu i nekoliko masters turnira iz serije 1000.

PROČITAJTE JOŠ:

„Inicijalno kad sam počeo da radim sa Novakom, nije uspeo da dođe do broja 1 jer je dotle hteo da stigne prebrzo. Uvek je naglašavao da mora da radi naporno i da unosi kvalitet u treninge da bi dotle stigao. Ulagao je mnogo truda i znoja, razvijao se kroz bol i čak je bilo trenutaka kada nije verovao da će postati najbolji između 2006. i 2011. godine. Uvek sam verovao u postepeni napredak dok je Novak i sam verovao da može da dostigne potrebni nivo, kao 2011. kada se probio neverovatnom sezonom“, rekao je Vajda.

Slovački stručnjak je bio deo Đokovićevog tima najveći deo vremena od Novakovih profesionalnih ATP početaka do danas i ostaje zapisano da kada se on vratio u tim Đokovića 2018, Novak je rapidno vratio nivo igre na onaj pre povrede lakta.

„Kada je postao broj 1 posle Vimbldona, život mu se promenio i bio sam zabrinut da će to biti to, jer je dostigao svoj san. Ali, on i sada dominira igrom i pobeđuje Federera i Nadala što je nekad bilo nemoguće. Fizički je jači, promenio je ishranu i stav prema treninzima“, kaže Vajda.

Dodao je i da je srpski igrač još uvek željan rekorda, iako ima 18 grend slem titula i najviše mastersa, a takođe je i najduže na broju jedan – 311 nedelja.

Goran Ivanišević, Vajdin kolega iz Đokovićevog tima istakao je da Đoković svojim pristupom i njega čini boljim trenerom.

„Sa Novakom je svakog dana pokušaj da se pomalo napreduje, hoće da bude još bolji i kad vidim neverovatne rezultate, to i mene čini boljim trenerom. Nije lako. Ima uspona i padova i mnogo pritiska, jer finale nije dovoljno dobro. Novak samo hoće i teži rekordima i da to osvaja sa mnogo pritiska, jer je bez njega život dosadan“, objasnio je Ivanišević.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar