Foto: EPA-EFE/DEAN LEWINS

Malek Džaziri, tuniski teniser, nahvalio je Novaka Đokovića kao retko ko ranije.

Tunižanin je od prošle godine stanovnik Beograda, a sada je potpuno iskreno govorio o najboljem teniseru sveta.

PROČITAJTE JOŠ

Iako, ima već 37 godina on nastavlja veteranski trend u 21. veku, pa još uvek ne planira da završi karijeru.

„Ne razmišljam o tome što imam 37 godina. Želim samo da svakog dana radim nešto što volim. Moja motivacija su deca, sin Malek Junior i ćerkica, koja je došla na svet prošle nedelje. Žrtvujem se mnogo, ali verujem u ono što radim“, rekao je Džaziri za „National news“.

U decembru je proveo tri nedelje u balonu na SC „Novak“ na Dorćolu i tamo se pripremao za novu sezonu.

„Razgovarao sam sam Novakom, čuo sam da će nekoliko igrača ići u njegovu akademiju da treniraju i on me je dočekao raširenih ruku. Bog mu pomogao! Bilo je to sjajno iskustvo. Video sam mnogo bitnih stvari, ne samo što se tiče tenisa, nego i van njega, imao sam pravi primer kako treba raditi. Drugačije je kada svakog dana vidite igrača na treningu, od onog kakav je na turnirima ili grend slemovima. Provesti dve do tri nedelje sa tim igračima, videti njihove navike, motivaciju, uvek žele više, nastavljaju“, kaže Malek.

O tome kakav je utisak Novak ostavio na kolegu najbolje svedoče ove reči.

„Novak je broj jedan i i dalje želi da obara rekorde i čini još više. To mi daje motivaciju da nastavim sa radom i verujem više u sebe. Osećam da mi se vratila ta nekadašnja ‘varnica’, ta strast. Osećam se kao dete koje želi da uči nove stvari i želi da napreduje. Osećam da sam mnogo napredovao“, dodao je Džaziri.

Istakao je da je veoma zahvalan na svemu, ali i na pomoći srpskog tenisera.

„Veoma je važno biti okružen pozitivnim ljudima i onima koji mogu da vam pomignu da napredujete. To mi je i bila ideja, da se okružim ljudima koji su bolji od mene u ovom trenutku, kako bih dosegao viši nivo. Zahvalio bih se Novaku na pozivu i neverovatnom gostoprimstvu. Mnogo dugujem i treneru koji je bio uz mene u teškim trenucima karijere, nadam se da će mi ovo biti odskočna daska za taj viši nivo“, zaključio je Džaziri.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar