Novak Đoković - Roberto Karbaljes Baena Foto: EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Novak Đoković plasirao se u treće kolo Rolan Garosa, pošto je po treći put u karijeri u tri meča bio bolji od Roberta Karbaljesa Baene.

Ovog puta srpski teniser je bio bolji sa 3:0, po setovima 6:4, 6:1, 6:2. Meč je trajao dva sata i šest minuta.

Novak je imao muke u prvom delu igre, u drugom je pojačao gas, dok je u trećem završio posao kako treba.

PROČITAJTE JOŠ:

U nekoliko navrata Srbin je dobio korisne savete iz svog boksa, pre svega od Borisa Bošnjakovića, s kojim radi na ovom turniru.

U narednom kolu Đoković će za rivala imati boljeg iz duela Gael Monfis – Lorenco Museti.

Inače, Đoković na Rolan Garosu brani titulu i 2.000 ATP bodova, a u pitanje mu je dovedeno i prvo mesto na rang listi.

Loše je Novak otvorio meč protiv Španca, koji je već u prvom gemu stigao do brejka. Ipak, Novak je odmah podigao nivo igre, vratio brejk, a onda i preokrenuo na 2:1.

Na 0:30 u narednom gemu Novak je ušao u dugu razmenu, a iskusno je sačekao grešku rivala za tri brejk lopte. Kod prve je pogrešio, kod druge je rival sjajno odservirao, dok je i treću Baena spasao nakon odličnog poena. Napravio je grešku Španac za novu brejk loptu, ali je onda vezao tri poena i završio gem.

Bez izgubljenog poena je Novak uzeo naredni gem za 3:2, ali je Baena uz malo poteškoća opet izjednačio. Sjajni servisi pomogli su Srbinu da povede sa 4:3, ali je Baena sa nulom uzeo naredni gem za novo izjednačenje.

Nakon greške Novaka iz bekhenda Baena je stigao do 15:30, ali je ponovo servis izvukao Srbina iz neugodne pozicije. Imao je zicer Španac iz forhenda, ali je vrh mreže spasao Novaka, koji je stigao do gem lopte. Viner iz riterna je upisao Baena za 40:40, ali je onda Novak odlično odservirao dvaput za kraj gema.

Novak Đoković – Roberto Karbaljes Baena Foto: AP Photo/Jean-Francois BadiasAP Photo/Thibault Camus

U desetom gemu Đoković je imao raspravu sa sudijom nakon čega je uzeo tri poena zaredom, te stigao do brejka za kraj prvog seta – 6:4.

U drugom setu Novak je pojačao ritam, Španac je počeo sve više da greši, pa je na semaforu brzo stajalo 4:0 u korist Srbina. Uspeo je Baena da vrati jedan brejk nakon malog pada Đokovića, ali je Novak ekspresno vratio veliku prednost i onda svojim servisom došao do 6:1.

I treći set je otvoren brejkom. Na 30:0 za Baenu, Novak je odigrao perfektno, poslao je lopticu pored mreže i onda tražio od publike da bude još glasnija. Još jedan sjajan poen je odigrao Novak, čudesno se odbranio, a onda smečovao za 30:30. Izgradio je Srbin još jedan poen, koji je završio lakim volejom za brejk loptu. Imao je Baena zicer i otvoren teren ispred sebe, ali je prejako zategao forhend za novi brejk – 1:0

Novak Đoković – Roberto Karbaljes Baena Foto: AP Photo/Jean-Francois Badias

U narednom gemu stigla je i potvrda, a Baena je u neverici klimao glavom zbog perfektne Novakove defanzive.

Uspeo je Španac da prekine seriju Đokovića i smanji na 2:1, iako se igrao gem na razliku. Bez problema je Novak stigao do 3:1, a onda je sa nulom uzeo novi brejk i brzo ga potvrdio. Imao je šansu da brejkom okonča meč, ali je Baena ponovo bio nešto bolji u gemu na razliku – 5:2.

U poslednjem gemu Baena je poveo sa 0:30, ali je onda Novak zaigrao bolje, vezao nekoliko sjajnih udaraca i četiri poena vredna treće runde Rolan Garosa.

ĐOKOVIĆ - KARBALJES BAENA 6:4, 6:1, 6:2

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar