Foto: EPA-EFE/Clive Brunskill

Nije mnogo mogao Dušan Lajović u 3. kolu Rima protiv Rafaela Nadala koji je lakom pobedom prošao u četvrtfinale mastersa u Italiji - 6:1, 6:3.

Srpski petak u Večnom gradu počeo je fenomenalnim duelom Novaka Đokovića i Filipa Krajinovića. Prikazali su fantastičnu borbu i prava je šteta što obojica nisu mogla u četvrtfinale.

Prošao je dalje najbolji teniser sveta, a onda je na scenu stupio Lajović koji ipak nije uspeo da priredi istinsku senzaciju protiv Nadala.

PROČITAJTE JOŠ

Do sada su se sastajali dva puta i u oba navrata slavio je španski teniser. Prvi put na Rolan Garosu 2014. i na US Openu tri godine kasnije, oba puta bez izgubljenog seta.

Ni sada Rafa nije prepustio set rivalu, već svega četiri gema. Odlično je srpski teniser parirao „kralju“ šljake na samom početku. Zaista je sjajan otpor pružao Lajović na Nadalovoj omiljenoj podlozi, ali je posle četvrtog gema gotovo skroz pao.

Iako je Nadal brejkom poveo 2:0, istom merom uzvratio je naš igrač i to tako što je oduzeo servis Špancu s nulom.

Međutim, kao da je to bilo sve od njega… Više od 12 minuta trajao je četvrti gem u kojem je Nadal iskoristio šestu brejk šansu i time u velikoj meri odredio tok borbe za četvrtfinale.

Lajović sve do finiša drugog seta nije uspeo da uzme svoj servis gem, pomerio se s nule, čak i vratio jedan brejk, ali je morao da položi oružje pred favorizovanim rivalom.

Nadal će u četvrtfinalu igrati protiv Dijega Švarcmana koga je pobedio u svih devet međusobnih okršaja.

PROČITAJTE JOŠ Lajović uzeo Nadalov peškir: Nadam se da si negativan

Masters Rim, 3. kolo:

Beretini – Travalja 7:6(5), 7:6(1)

Dimitrov – Siner 4:6, 6:4, 6:4

Šapovalov – Umber 6:7(5), 6:1, 6:4

Rud – Čilić 6:2, 7:6(6)

Đoković – Krajinović 7:6(7), 6:3

Kepfer – Museti 6:4, 6:0

Švarcman – Hurkač 3:6, 6:2, 6:4

Nadal – Lajović 6:1, 6:3

DRUGI SET Kraj! Lajović – Nadal 1:6, 3:6

2:4 BREJK!

Apsolutno je zaslužio Lajović prema prikazanoj igri da ima bolji rezultat i dolazi do njega. Malo je nedostajalo da opet s nulom napravi brejk, ali je Nadal na kratko odložio ispuštanje servisa. Da li Duci može nešto više da učini?

1:4 Konačno gem

Uspeo je Lajović da se pomeri sa nule u drugom setu i da konačno uzme svoj servis gem protiv Nadala.

Foto: EPA-EFE/Angelo Carconi

0:4 Rafa grabi ka četvrtfinalu

Ništa ne može da učini Lajović… Osim prvih 20-25 minuta, sve ostalo je ispod njegovog nivoa igre. Nadal je napravio još jedan brejk, zatim ga potvrdio i ostaje samo pitanje konačnog rezultata.

0:2 Nadal potvrdio brejk

Iako je Lajović ispravio grešku sudije, na 40:0 za Nadala, uspeo je da uzme poen… Ipak, primetno je bilo da nema onu energiju s početka meča, kao da je stao srpski teniser. Nadal je preuzeo kontrolu, uveo borbu u svoj ritam i sigurno grabi ka četvrtfinalu Rima.

0:1 OPET BREJK

I dalje Lajović ne može da osvoji svoj servis gem, nema nijedan od početka meča u Rimu. Na taj način teško može da uradi nešto više protiv „kralja“ šljake…

Foto: EPA-EFE/Clive Brunskill

PRVI SET Rafa je moćan, Lajović – Nadal 1:6

Nezaustavljiv je Nadal na šljaci, bez greške, izašao je dva puta na mrežu i iz voleja došao do tri vezane set lopte. Prvu nije iskoristio, ali jeste drugu ubitačnim servisom, za 53 minuta igre.

1:5 Treći brejk Nadala!

Dve greške iz forhenda skupo su koštale Lajovića… Omogućio je time Nadalu dve vezane brejk šanse usled pada energije i Španac je propustio prvu. Ne i drugu, jer je Duci poslao lopticu u aut iza osnovne linije.

1:3 NOVI BREJK NADALA

Velika borba… Peti viner Lajovića od početka meča, odnosno maestralan drop-šot da spreči treću brejk šansu Nadala u ovom gemu. Sjajne udarce nastavili su da šalju i jedan i drugi, a Lajović je forhend paralelom izborio novo izjednačenje, pa je gem trajao više od 10 minuta. Zaista je odlično igrao naš teniser, ali je Rafa šestu brejk šansu iskoristio da stekne važnu prednost.

Foto: EPA-EFE/Clive Brunskill

1:2 BREJK, BRAVO DUCI!

Au, kakav gem za Dušana Lajovića! Oduzeo je servis Nadalu sa nulom, i to na šljaci! Jako bitno za nastavak meča…

0:2 BREJK

Brzo je Nadal stekao dve vezane brejk šanse, od kojih je Lajović prvu poništio tako što je milimetarski pogodio liniju, ali posle iako je igrao strpljivo, izbacio je lopticu u aut.

0:1 Nadal siguran

Uspeo je Lajović da uzme poen na servis rivala, ne i nešto više da učini…

19.10 POČEO JE MEČ

Nadal prvi servira…

Foto: Printskrin Sport Klub

19.04 – Zagrevanje u toku

Sudija u stolici biće Mohamed Lajani, a Lajović je odlučio prilikom izbora da prvi prima servis… Sledi zagrevanje, uskoro i početak meča.

19.02 – Lajović i Nadal izlaze na teren

Foto: Printskrin Sport Klub

18.58 – Novak pohvalio Krajinovića: Najduži set ikada

Dok čekamo meč Lajovića i Nadala, možete da pročitate i šta je Novak Đoković rekao posle pobede nad Filipom Krajinovićem, sa kojim je odigrao fantastičan meč u borbi za četvrtfinale Rima.

18.51 – Ko prođe, igra pred publikom

Prisustvo publike biće dozovoljeno na polufinalim i finalnim mečevima Mastersa u Rimu. To znači da će Novak Đoković sigurno igrati pred navijačima, moguće i Nadal ili Lajović.

18.45 DOBRO DOŠLI

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar