Foto: EPA-EFE/Riccardo Antimiani

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, propisno se namučio u 3. kolu Mastersa u Rimu i posle velike borbe savladao je Filipa Krajinovića 7:6(7), 6:3 za plasman u četvrtfinale.

Petak je skroz u znaku srpskih tenisera na šljaci Večnog grada. Đoković i Krajinović priredili su fantastičan tenis, pogotovo u prvom setu na Centralnom terenu, u terminu trećeg meča dana.

PROČITAJTE JOŠ

U drugom je slabije rangirani srpski teniser posustao i grešio taman toliko da najbolji igrač sveta ode među osam najboljih. Za polufinale će igrati sa pobednikom meča Museti – Kepfer, u subotu i to pred publikom.

Program u italijanskoj prestonici otvorili su Mateo Beretini i Stefano Travalja – 7:6(5), 7:6(1), a posle njih na glavnom terenu bile su Simona Halep i Dajana Jastremska (7:5, 6:4). Zato su Novak i Filip na teren izašli tek oko 15.15.

I odmah neverovatni udarci, sjajni poeni, izjednačenja – tenis za uživanje smo gledali. Kakva borba se vodila svedoči i to da su prva četiri gema trajala čak 20 minuta, a ceo set gotovo sat i po vremena!

Na startu su razmenili po brejk, da bi jedna greška Krajinovića skupo koštala u taj-brejku, posle čega je izgubio fokus i preciznost. U takvim situacijama Đoković zna da bude surov, iako mu je s druge strane mreže bio veliki prijatelj.

Oduzeo mu je servis u trećem gemu drugog seta i bez ijedne brejk prilike do kraja upisao trijumf za četvrtfinale Rima.

Masters Rim, 3. kolo:

Beretini – Travalja 7:6(5), 7:6(1)

Dimitrov – Siner 4:6, 6:4, 6:4

Šapovalov – Umber 6:7(5), 6:1, 6:4

Rud – Čilić 6:2, 7:6(6)

Đoković – Krajinović 7:6(7), 6:3

Kepfer – Museti 6:4, 6:0

Švarcman – Hurkač 3:6, 6:2, 6:4

Nadal – Lajović 6:1, 6:3

Foto: EPA-EFE/Riccardo Antimiani

DRUGI SET Kraj! Đoković – Krajinović 7:6 (7), 6:3

4:3 Đoković siguran, bez brejk šansi

Ističe drugi sat tenisa, sredina je drugog seta… Đoković čuva brejk prednosti, nemilosrdno „tuče“ iz forhenda, a Krajinović traži priliku za preokret i uzima svoj gem da ostane u igri.

3:2 Krajinović se izvukao

Sjajnim bekhendom Krajinović je došao do 30:30 i deluje da što je više moguće skraćuje poene. Za sada je sprečio da Novak stekne ubedljiviju prednost.

Foto: EPA-EFE/Clive Brunskill

3:1 Đoković potvrdio brejk

Kao da Đoković lomi otpor velikog prijatelja… Usled pada koncentracije počeo je Krajinović da greši, što Novak ne prašta i potvrđuje brejk.

2:1 BREJK ZA NOVAKA!

Tri neuhvatljive forhend paralele ispalio je Đoković i stekao dve vezane brejk lopte. Pročitao mu je na mreži Filip nameru i miran volej poslao za 40:30. Ipak, drugu šansu koristi Novak za prvi brejk još od ona dva s početka borbe za četvrtfinale Rima.

1:1 Drugačija slika, nema brejka

Nema ni brejk šansi, a ne oduzimanja servisa, pa je početak drugog seta daleko drugačiji u odnosu na uvodne gemove meča.

PRVI SET Strašan tenis, Đoković – Krajinović 7:6 (9:7)

Loše je Đoković odigrao drop-šot, imao je vremena Krajinović da stigne lopticu i zahvati je kako treba da povede 3:0, a zatim i 4:1 posle Novakove treće duple servis greške na meču. Imao je Filip dva mini-brejka prednosti, ali ih je ispustio posle loših forhenda.

Prvi teniser sveta je snažnim servisom i forhendom na mrežu stigao do 4:4. Stao je forhend Krajinoviću, poslao ga je u aut, pa je Đoković poveo 5:4. Imao je i 6:5, i na set loptu je odservirao duplu grešku… Ipak, došao je i do četvrte prilike da uzme set, i nije uspeo, jer ga je Filip snažnim forhendima „izbacio“ s terena – 7:7.

Velika borba dostizala je vrhunac prvom duplom servis greškom slabije rangiranog srpskog tenisera, pa je Đoković servirao za set i petu šansu pretvorio u veliki korak ka trijumfu – 9:7!

6:6 Idemo u taj-brejk

Do ovog gema obojici je pripalo po 50 poena, s tim da je Đoković imao gem više na kontu. Krajinović je uspeo da „preživi“ opet i izborio se za taj-brejk, posle tačno 73 minuta igre.

6:5 Krajinović drugi put servira za opstanak u setu

Konačno jedan gem koji se nije igrao na razliku, Đoković je uradio što je do njega i sačuvao servis, pa Krajinović sada drugi put strepi u setu.

5:5 Novak propustio dve brejk šanse za set

Posle gema od skoro sedam minuta, Krajinović je servirao za opstanak u setu i Đoković je odličnim forhendom došao do dve brejk šanse zaredom. Obe je Filip znao da poništi, drugu pravovremenim izlaskom na mrežu i skraćenom forhend dijagonalom.

I dalje smo gledali možda i najbolji meč na turniru… Krajinović je imao sreće za prednost, ali je Đoković odmah zatim poslao neuhvatljiv ritern iz forhenda.

4:4 Đoković umalo slomio otpor

Malo je nedostajalo da Novak napravi značajan korak ka osvajanju prvog seta, ali je Krajinović pronašao dobar servis u ključnim trenucima. Spasao je brejk šansu, nanizao još dva poena i izjednačio.

4:3 Novak spasao dve brejk lopte

Opet sjajni poeni i opet brejk lopte, ovaj put dve vezane za Krajinovića. Prvu je Novak brzo spasao, a drugu posle nove neverovatne borbe tako što je Filip izbacio lopticu u aut.

Foto: EPA-EFE/Riccardo Antimiani

3:3 Krajinović sa nulom do gema

Đoković dominira u dužim razmenama, Filip u kraćim… Novak je uzeo svoj servis gem, nešto kraći, konačno bez duže borbe, dok je Krajinović sa nulom došao do izjednačenja.

2:2 Sjajan tenis, Đoković propušta brejk lopte

Fantastičan meč gledamo u Rimu i skoro pola sata, a samo četiri gema su odigrana. Nekoliko čarobnih poena, poput Novakovog loba za jednu od tri brejk šanse, ali se Krajinović izvukao sjajnom igrom.

2:1 Velika borba

Neverovatno igraju srpski teniseri, pravo je uživanje gledati ih u Rimu. Sjajna borba i novi gem od sedam minuta, u kojem je Đoković potvrdio brejk, iako je Krajinović imao šansu da mu opet oduzme servis.

1:1 BREJK!

Sjajan drop-šot odigrao je Krajinović, pala je loptica odmah iza mreže, da spreči prvu od dve vezane brejk šanse. Hrabro je napao i drugu, izašao na mrežu i naterao Đokovića na grešku za „đus“, prvi od tri u dugačkom gemu. Izašao je i Đoković na mrežu kako bi stekao i četvrtu brejk priliku, koju je i iskoristio za izjednačenje u gemu koji je trajao sedam minuta.

0:1 BREJK!

Kakav početak meča za Krajinovića! Odmah duža razmena na startu mu je pripala, zatim je Novak pogodio i mrežu, pa je Filip imao tri vezane brejk lopte. Najbolji teniser sveta prvu je poništio odličnim servisom, a drugu tako što je protivnika naterao da izbaci lopticu u aut.

Ipak, treću je Krajinović iskoristio tako što je Nole pogrešio iz forhenda – brejk na startu!

15.21 POČEO JE MEČ

Đoković prvi servira…

15.18 – Od subote i publika u Rimu

Najmanje jedan srpski teniser osetiće čari igranja pred gledaocima u vreme korone… Možda i dvojica, ako Dušan Lajović napravi senzaciju i eliminiše Rafaela Nadala.

Foto: Printskrin Sport Klub

15.15 – Novak i Filip na terenu

Đoković i Krajinović izašli su na zagrevanje, koje je počelo posle kraćeg, uobičajenog razgovora sa sudijom.

15.00 DOBRO DOŠLI

Dobar dan i dobro nam došli na još jedan blog uživo, u kojem ćemo ovaj put zajedno pratiti meč 3. kola Mastersa u Rimu između Novaka Đokovića i Filipa Krajinovića.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar