Novak Đoković Foto:Alfredo Falcone/LaPresse via AP

Neverovatne vesti stižu iz Italije - tamošnja Vlada donela je odluku da je dozvoljeno do 1.000 gledalaca na sportskim događajima na otvorenom.

Kako je preneo dobro obavešteni kolega Tankredi Palmeri, italijanske vlasti, odnosno ministarstvo sporta je shodno pandemiji koronavirusa ipak rešilo da dozvoli prisustvo publike na tribinama.

PROČITAJTE JOŠ

Odluka stupa na snagu od subote i važiće od četvrtfinala teniskog turnira u Rimu. Iako je Palmeri napisao od polufinala, u subotu će se igrati četvrtfinalni mečevi turnira iz serije 1.000.

To znači i da bi Novak Đoković, ukoliko se plasira u četvrtfinale, mogao da igra na šljaci u glavnom gradu Italije pred publikom u čuvenom kompleksu „Foro Italiko“.

Podsetimo, petak je dan za srpske tenisere u Rimu. Prvo je na programu srpski derbi između Đokovića i Filipa Krajinovića, ne pre 14 sati, dok će posle njih na teren Dušan Lajović i Rafael Nadal.

Dakle, najmanje jedan srpski teniser osetiće ćari igranja pred gledaocima u vreme korone… Možda i dvojica, ako Lajović napravi senzaciju i eliminiše Nadala.

Takođe, za vikend kreće i nova sezona Serije A, sa čime nova odluka sigurno ima veze, jer se tako i fudbal u Italiji neće igrati pred praznim tribinama.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare