Djokovic Obradovic Krajinovic
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Žreb u Rimu želeo je da u 3. kolu puteve ukrste Novak Đoković i Filip Krajinović.

Duel dva od tri najbolja srpska tenisera doneće pomešane emocije srpkoj javnosti, a uoči duela zakazanog za petak Bogdan Obradović za Nova.rs istakao je da očekuje teniski dvoboj za uživanje.

PROČITAJTE JOŠ

„Turnir u Rimu veoma je značajan Đokoviću zbog kontinuiteta mečeva. Novaku su potrebni dueli, posebno jer bi na aktuelnom takmičenju mogao da se susretne sa Rafom pre Rolan Garosa. On i Nadal će sigurno dati maksimum kako bi stigli do međusobnog duela“, rekao je Obradović za Nova.rs.

Krajinović i Đoković su se u dosadašnjim karijerama sretali dva puta, na turnirima u Beogradu 2010. i 2020. godine, a oba susreta pripala su slabije rangiranom Srbinu.

„Kad je Fića u pitanju, siguran sam da zna sve o Novaku. Svi mi iz reprezentacije se odlično međusobno poznajemo. Mnogo tajni je tu otkriveno i stavljeno na sto. Ipak, bez obzira na sve, trenutak je specifičan, posebno za Đokovića koji ima malo mečeva u sezoni i sigurno je željan igre. Neće biti bilo kakvih kalkulisanja. Pobediće spremniji u tom trenutku. Na zemljanom terenu je dosta teško pobediti teniske velikane jer podloga zahteva mnogo više trčanja“.

Iskusni teniski stručnjak, bivši selektor Stbije, naglasio je da ulog uvećava pauza usled koronavirusa zbog koje je kalendar prilično izmenjen.

„Za igrače je najbitnije da se spreme za Rolan Garos. Kad imate Madrid, Rim i kontinuitet mečeva, moguće je i da bude određenih kalkulisanja. Ovde toga nema. Malo je duela i igrači su svesni da nema prostora za grešku. Specifična je situacija i verovatno jedinstvena ikad“.

Lajovic Obradovic
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Zanimljiv susret očekuje i trećeg srpskog predstavnika u Rimu – Dušana Lajovića. Drugi reket Srbije izaći će u 3. kolu na megdan Rafaelu Nadalu koji je u prethodnom kolu demolirao Karena-Bustu (6:1, 6:1).

„Rafa ne ume da igra drugačije od onoga što je pokazao u prvom meču. Užasno je teško pobediti ga, posebno na zemljanom terenu na kojem je gubio samo nekoliko mečeva u celoj karijeri. Nadal mora da odigra prosečno, a Duci Lajović meč svog života da bi pobedio. Mi mu želimo da ostvari uspeh, prirodno je i normalno da navijamo za njega. Da li ste sposobni da pešice pređete Mont Everest? Moguće je, ali veoma teško. Želim mu da, sad kad je zreo igrač, odigra najbolji meč u karijeri i iznenadi Nadala“, rekao je Obradović za Nova.rs.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar