Foto: EPA/DAVID CROSLING

Boris Beker i Patrik Muratoglu saglasni su u oceni da je Novak Đoković preuzeo prevelik teren na svoja pleća i da mu je to odvuklo dragocenu energiju i koncentraciju na teren.

Muratoglu, trener Serene Vilijams, oglasio se preko Tvitera rekavši kako ima utisak da je Novak mnogo hteo u kratkom periodu.

PROČITAJTE JOŠ:

„Mislim da je Novak imao previše toga u svojim planovima, samo osvajanje US Opena je bio dovoljno veliki cilj. Osnovanje igračke asocijacije i kampanja da se ubede igrači da budu deo toga je posao sa punim radnim vremenom i daje mnogo dodatnog stresa. Niko ne sme sebi da dozvoli da izgubi fokus tokom grend slema“, poručio je Muratoglu.

PROČITAJTE JOŠ: Toni Nadal: Novakov poraz – pobeda za Rodžera i Rafu

Beker je ranije u svojoj kolumni za „Dejli mejl“ slično potencirao – da se Novak preopteretio stvarima van samog terena.

„Sve to mu se desilo posle pada koncentracije koji je stigao posle neiskorišćene tri set lopte na 5:4, ali verujem da postoji dublji razlog za to. Po meni, on plaća ceh toga što je na sebe preuzeo previše toga pre i posle grend slema, posebno kada je reč o liderstvu u novoj organizaciji igrača“, kaže Nemac.

Boris je u karijeri osvojio mnogo titula i jako dobro zna šta je potrebno da bi se slavilo na grend slemu.

„Osvojiti grend slem je izuzetno teško zato što to iziskuje fokusiranje na cilj tokom dve nedelje i održavanje forme protiv najboljih na svetu. To se nije promenilo još od mojih igračkih dana. Plašio sam se da bi Novak mogao da preuzme previše toga kada sam video šta se dešava sa novom organizacijom“, primetio je bivši Novakov trener.

Nije mu bilo jasno ni zašto nije poveo u Njujork Marjana Vajdu.

„Pitao sam se da li je možda greška što tamo sa njim nije njegov dugogodišnji trener Marjan Vajda, među tom grupom od troje ljudi, koliko je restrikcijom dozvoljeno da bude sa njim. On zna Novaka, smiren je i ima na njega očinski uticaj, a opet, nije bio tamo“.

Boris i Novak su i posla razlaza ostali veliki prijatelji. Čini se da teniser iz Lajmena jako dobro poznaje Đokovića.

„On je emotivan momak, ima taj mentalitet uličnog borca, ta vatra mu je i pomogla da osvoji 17 grend slem titula. Mnogo mi se dopada. On je najskromniji momak među superstarovima, uvek misli na ljude oko sebe koji su u težoj poziciji. Jako je inteligentan, odan je prijatelj i porodičan je čovek. Ako ste jedan od ljudi u tom krugu, možete da ga pozovete i u tri ujutro i da računate da će vam pomoći. On je divan čovek i želi da bude poznat po tome. Igra u eri dva teniska boga, Nadala u Federera i pomalo im kvari posao. Mislim da mu smeta to što nije popularan poput njih“, zaključio je trostruki šampion Vimbldona.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare