Foto: EPA/TONI ALBIR

Toni Nadal, bivši trener Rafaela Nadala, a sada sportski menadžer njegove teniske akademije na Majorci, kaže da je diskvalifikacija sa US Opena veliki udarac za Novaka Đokovića.

Toni je kao i svi ostali bio iznenađen onim što se dogodilo na stadionu „Artur Eš“ i dodaje da Novak nije imao sreće.

PROČITAJTE JOŠ:

„Đoković nije nameravao nikog da pogodi. Ono što se desilo je da su pravila takva da ako pogodite sudiju, posledica je diskvalifikacija. Nije imao sreće što je tu ženu pogodio u vrat“, rekao je Toni za „Onda Sero“.

PROČITAJTE JOŠ: „Đoković nije imao hrabrosti, to je kao da raskidate mejlom“

Na pitanje ko je najviše profitirao Novakovom diskvalifikacijom sa turnira, Toni Nadal kaže da je to pre svih Pablo Karenjo Busta.

„Prvi koji je profitirao je Pablo Karenjo Busta, on mu je bio protivnik u tom meču. Svi oni koji su ostali u turniru će imati to olakšanje da više nema top favorita. S druge strane, za Federera i Nadala jednako je osvajanju grend slema to ako Đoković ne pobedi. Realnost je da je to bolna situacija za njega i to nije dobro za tenis“, smatra bivši Rafin trener.

On se osvrnuo i na to kako bi sve moglo da se odrazi na nastavak sezone i predstojeći Rolan Garos.

„Kada vas kao prvog na svetu diskvalifikuju, to je veliki udarac. On se već izvinio. Đoković je dobar momak. Možda sve može da utiče na njega u Rimu jer je turnir blizu i mogao bi da bude pogođen situacijom. Ima vremena do Rolan Garosa, verujem da će se oporaviti do tada“, zaključio je Toni.

On je rekao i da strahuje da se nedostatak mečeva i duga pauza mogu osetiti u igri Rafaela Nadala na Mastersu u Rimu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar