Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Pablo Karenjo Bista je jedan od igrača koji je najviše profitirao diskvalifikacijom Novaka Đokovića sa US Opena. Španac u petak u polufinalu igra protiv Aleksandera Zvereva.

Teniser iz Hihona ipak nije prvi put u ovoj ulozi, on je i 2017. godine stigao do polufinala na Flašing Medouzu, tako da zna kako je boriti se za finale.

PROČITAJTE JOŠ:

Tada je izgubio, a sada veruje da može da ode korak dalje i osvoji titulu.

PROČITAJTE JOŠ: Kirjos: Uvek ću prozivati one koji ponavljaju svoje greške

Uoči polufinala, Karenjo Busta je zaključio da je sa ovakvom završnicom verovatno da se „Nik Kirjos dosađuje kod kuće“, ali je istakao i da bi Novak Đoković morao bolje da kontroliše emocije.

„Kirjosu mora da je prilično dosadno kod kuće. Ne znam da li će igrati neki turnir do kraja godine, ali kad bude, pričaćemo o njemu jer to zaslužuje. U međuvremenu kod kuće će nastaviti da piše poruke na Tviteru“, rekao je Karenjo Busta.

To nije nimalo slučajno rekao, jer je Australijanac nedavno napisao Tvit, pa ga je kasnije obrisao, a u njemu je bila poruka da „Pablo ne bi bio ni blizu Top 50 da nema turnira na šljaci“.

Kada je reč o Đokoviću, Pablo je rekao da je svestan da je ponekad jako teško kontrolisati nerve i frustraciju.

„Novak Đoković je broj jedan i morao bi da nauči da se bolje kontroliše. Ta situacija kada je pogodio sudiju je čista nesreća. Kad se to dogodi, morate da se povinujete pravilima i zatražite oproštaj, kao što je on uradio“.

Španski teniser je rekao da je jako teško biti zatvoren na jednom mestu dve nedelje.

„U Njujorku smo, jer su nam tako rekli, mi u stvari pojma nemamo gde se nalazimo. Sve je monotono, ne možemo da napustimo klub i hotel“, pomalo je ironičan Karenjo Busta.

Ubeđen je da je i ovako završnica turnira dobra.

„Nema ni Nadala, ni Federera ni Đokovića, ali oni koji su ostali su odlični i neće nikom biti nimalo lako. Imamo šansu, zašto da je ne iskoristimo? Igram protiv Zvereva, a njega trenira David Ferere. On me dobro zna, ali na terenu će biti Zverev, a ne Ferer“, zaključio je 20. nosilac.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare