Foto: Tanjug/AP Photo/Michel Euler

Mateo Beretini ponosan je na svoj učinak na Rolan Garosu, jer je video koliko je namučio Novaka Đokovića.

PROČITAJTE JOŠ

Italijan je odigrao sjajan meč protiv Novaka, morao je Đoković u pojedinim momentima da izvlači poslednje atome snage, ali je izbegao duži maraton, izgubivši samo jedan set.

Ljutio se na sebe zbog pojedinih grešaka, frustrirale su ga majstorije Beretinija, i zbog svega što je emotivno prošao, na kraju je uz besan urlik proslavio trijumf.

Mnogi su zamerali Novaku, ne i Beretini.

Emocije su deo sporta, a Mateu je to bio znak da je na dobrom karijernom putu.

„Ne razmišljam više o tom meču, ali pokušavam da se setim vrisaka Đokovića na kraju, jer to znači da se zaista osećao kao da je u opasnosti, što mi donosi jednu dozu počastvovanosti“, rekao je Beretini.

On posebno žali što su tribine ispražnjene.

„Kada su zaustavili igru da bi poslali gledaoce kući u 23.00, bilo mi je posebno žao, atmosfera je bila usijana, gurala me je da nastavim da se borim. Posle toga, sve je bilo drugačije. Rekao sam sebi da to više nije isti meč.“

Priznao je i da ga je naljutio potez organizatora, koji su dozvolili publiku kada su igrali Nadal i Đoković.

„Odjednom, kada sam video da su ljudi, uprkos policijskom času koji je još uvek bio na snazi, mogli da ostanu do kraja duela Nadala i Đokovića, mogu vam reći da sam se zaista naljutio. Ova promena u tretmanu je potpuno suluda“, rekao je Beretini.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar