Sergej Stahovski Sergiy Stakhovsky
Sergej Stahovski Foto: Sergei SUPINSKY / AFP / Profimedia

Ukrajinski teniseri Aleks Dolgopolov i Sergej Stahovski obrušili su se na ATP zbog odluke da oduzme bodove Vimbldonu.

Britanci su odlučili da zabrane takmičenje teniserima i teniserkama iz Rusije i Belorusije na ovogodišnjem trećem Grend slemu sezone.

PROČITAJTE JOŠ:

Posledica je bila da je ATP oduzeo bodove za taj turnir koji će se stoga igrati za pehar više u trofejnoj sali, ali je renking upitan.

Shodno tome, oglasili su se i Stahovski i Dolgopolov, koji zagovaraju da se Rusi izbace sa takmičenja, zbog invazije njihove zemlje na Ukrajinu.

Njih dvojica su i lično upleteni u čitavu priču, pošto su gotovo od početka invazije zadužili i vojne uniforme i opremu.

„Bravo za ATP i WTA, postali se propagandisti Rusije broj 1 oduzimanjem poena s Vimbldona. Verovatno ćete tako i nastaviti. Užasna odluka. Ne možete da sedite na dve stolice“, poručio je Dolgopolov.

Stahovski se nadovezao rekavši da je veoma razočaran u Asocijaciju teniskih profesionalaca, tvrdeći da je ova organizacija stala na stranu agresora.

„Kada bih rekao da sam razočaran ATP-om, bilo bi malo. Nikada ne bih očekivao da neko može stati na stranu agresora i ubica. Čini mi se i da moje kolege teniseri imaju saosećanja za agresore i njihove saradnike iz Rusije i Belorusije. Punih 85 dana nisu bili u stanju da osude invaziju na Ukrajinu. Sramotan dan za svetski tenis“, napisao je Stahovski između ostalog.

Marta Kostjuk se oglasila od teniserki iz Ukrajine i ironično se zahvalila ATP i WTA što su u petak bili prvoborci za podršku Rusiji.

Dolgopolov je kasnije dodao i da je odluka Vimbldona da ostane pri svom stavu, kategorična, i da neke stvari vrede više od bodova na ATP listi.

BONUS VIDEO: Barbara Šet o rivalstvu Đokovića i Nadala i značaju da Novak ostane prvi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare