Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Danil Medvedev, peti teniser sveta, plasirao se u polufinale Mastersa u Parizu pošto je bio bolji od devetog igrača sa ATP liste, Argentinca Dijega Švarcmana, 6:3, 6:1.

Bio je to okršaj dvojice tenisera u kojem je meč imao daleko veći značaj za Argentinca, koji na ovom turniru pokušava da obezbedi devetu poziciju u ATP trci koja bi ga odvela na ATP Tur finale u Londonu.

PROČITAJTE JOŠ:

Da je kojim slučajem pobedio Medvedeva, Švarcman bi već obezbedio plasman za London, ovako, zavisi od toga šta će uraditi jedini preostali kandidat za tu osmu poziciju, Španac Pablo Karenjo Busta.

PROČITAJTE JOŠ: „Hoćemo razgovor sa Novakom – da svađe prestanu“

On nešto kasnije igra protiv Rafaela Nadala i potrebno mu je da osvoji titulu u „Bersiju“ kako bi se našao na završnom turniru osmorice najboljih.

Kako god bilo, Medvedev je zaustavio Švarcmana. Njih dvojica su početkom ove godine na ATP kupu u Australiji, imali neprijatnu epizodu po završetku meča, kada su se sporečkali na mreži.

U Parizu, Medvedev je odigrao odlično. U početnom setu je dva puta napravio brejk, u trećem i devetom gemu, da bi u drugom setu to uradio u četvrtom i šestom gemu.

Meč je trajao svega 64 minuta, a Rus u polufinalu čeka pobednika meča između Miloša Raonića i Iga Ambera.

REZULTATI

Četvrtfinale

Medvedev – Švarcman 6:3, 6:1

Raonić – Amber

Nadal – Karenjo Busta

A. Zverev – Vavrinka

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar