Foto: EPA-EFE/JULIEN DE ROSA

Rafael Nadal je pobedom na Rolan Garosu, 13. put u karijeri, uspeo da izjednači rekord Rodžera Federera po broju najvećih trofeja (20), ali trka se nastavlja.

U teniskim krugovima, godinama unazad traje debata ko je najveći teniser svih vremena i veruje se da je taj parametar, broj osvojenih grend slem titula, jedan od najvažnijih.

PROČITAJTE JOŠ:

Federer i Nadal imaju po 20, Novak Đoković 17, razlika od tri pehara nije mala, ali trka u troje nastaviće se u januaru na Australijan openu.

PROČITAJTE JOŠ: Čovek nije stvoren za poraz – šta se desilo Novaku u finalu

Bivši teniski šampioni, Mats Vilander i Tim Henman, u emisiji na Eurosportu, dali su svoje ocene kako posle dve nedelje u Parizu vide trku za tu nezvaničnu GOAT titulu.

Vilander, koji je tri puta osvajao pehar na Rolan Garosu, veruje da će Nadalu ovaj poslednji trijumf dati veliku šansu da na kraju trku završi na prvom mestu.

„Ovo što se dogodilo u Parizu govori nam da verovatno Rafa Nadal ima  najveće šanse da bude najbolji igrač svih vremena. Imamo i dalje rezervu prema Federeru, mada on može da osvoji još koju titulu jer je genije. Novak Đoković je  tri koraka iza, ali i dalje ima dobre izglede. Pobedom Rafe u Parizu, verovatno će mu trebati još nekoliko uspešnih godina da bi ispunio cilj“, smatra Vilander.

Šveđanin je svestan da Novak svoju šansu ponovo vidi u Australiji.

„Svakako će njegovo samopouzdanje povrediti činjenica da nije pobedio u Njujorku, a sada ni u Parizu. Ipak, sad počinje da se sprema za Australijan Open gde je jasan favorit, zna da ako osvoji tri slema naredne godne, kako što anticipira, može da stigne do broja 20. Novakovo telo i igra sz moderniji i on može duže da traje. Pitanje je da li je emotivno u svemu tome kao što je bio u protekle dve godine. To je pitanje na koje bih voleo da imam odgovor u Australiji“, dodao je Mats.

Henman, nekadašnji finalista turnira u Parizu, nekako više veruje da će Novak biti pobednik trke sa Rafom i Rodžerom.

„Ako moram da izaberem jednog igrača, koji će na krajun imati najviše grend slemova, onda je za mene to Novak Đoković. Gledam njegovu igru, fizičke odlike, deluje da je u dobroj kondiciji. Rafino telo je istrošenije zbog problema sa kolenima koje je imao. Sjajno je što je Rafa uspeo da stigne Rodžera. Tih 20 titula je iznad njegovih najluđih snova“, kaže Henman

Britanac kađe da je važno da su sva trojica i dalje u igri.

„Kada pogledate njihove rekorde, teško je shvatiti šta su sve uradili do sada. Rafa priča o Parizu da mu je druga kuća, ima neverovatne rezultate. Kako se pripremaju, treniraju, sprečavaju povrede da bi mogli dugo da igraju, sve je to impresivno. Neće biti zauvek na terenu, ali za nas je važno dok su tu da u tome uživamo“, zaključio je Henman.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare