Foto: EPA-EFE/DEAN LEWINS

Uzbudljiv peti dan na Australijan openu doneo je mnogo uspeha našim teniserima, najavio neke sjajne duele u osmini finala i ostavio nas u rebusu kada je u pitanju dalji nastup Novaka Đokovića.

PROČITAJTE JOŠ

U ženskoj konkurenciji lepe vesti su stigle iz takmičenja u dublu gde je Aleksandra Krunić u tandemu sa Italijankom Martinom Trevisan obezbedila plasman u osminu finala.

One su pobedile  Monu Bartel iz Nemačke i Džu Lin iz Kine sa 2:1, po setovima 6:4, 2:6, 6:3.

U singlu, favoritkinje su imale lagan dan.

Serena Vilijams je pobedila Anastasiju Potapovu pa je zakazala duel sa Beloruskinjom Arinom Sabaljenkom koja igra fenomenalano od početka godine.

I Naomi Osaka je lako stigla do 4. kola gde će je u još jednom potencijalno sjajnom meču čekati Garbin Muguruza.

U muškoj konkurenciji dalji plasman je obezbedio Aleksandar Zverev, dok ni sjajna podrška sa tribina od lokalne mađarske zajednice nije pomogla Martinu Fučoviću koji je posle četiri seta izgubio od Miloša Raonića.

Foto: EPA-EFE/DEAN LEWINS

Tokom dana se oglasila i dama koja je juče bila pravila šou program na meču Rafaela Nadala.

Publika je, uz zvižduke organizatorima, isterana sa meča Novaka Đokovića i Tejlora Frica tačno u ponoć po lokalnom vremenu, jer u Australiji sledi petodnevni lokdaun.

Evo i najjačih utisaka sa petog dana takmičenja u Melburnu.

SPARTANSKI TRIJUMF ĐOKOVIĆA

Foto: EPA-EFE/DEAN LEWINS

Činilo se da je Novak Đoković bio na putu da lako izađe na kraj sa Tejlorom Fricom.

Poveo je sa 2:0 u setovima, ali je početkom trećeg seta proklizao i morao da zatraži medicinski tajm aut.

Mučio ga je kuk, zatim i mišić što je Fric znao da iskoristi i izbori peti set.

Đoković je u odlučujućem setu ipak pokazao zašto je najbolji na svetu.

Stegao je zube i dozvolio samo dva gema rivalu, a urlik oduševljenja na kraju je samo pokazao koliko je Novak želeo ovaj trijumf.

Tokom meča je protiv sebe imao povredu, publiku, nesuglasice sa svojom ložom i veoma raspoloženog rivala, ostaje samo nada da povreda nije teže prirode i da će moći da nastavi turnir.

LAJOVIĆEV REKORD KARIJERE U MELBURNU

Foto: EPA-EFE/JASON O’BRIEN

Osim Đokovića lepe vesti doneo je i Dušan Lajović koji je obezbedio plasman u osminu finala i zabeležio najveći uspeh u karijeri na Australijan openu.

On je pobedio Španca Pedra Martinesa sa 3:1, po setovima 6:7, 7:5, 6:1, 6:4 posle nešto više od tri sata igre, a za plasman među osam najboljih igrače protiv Aleksandra Zvereva.

Lajović je u dosadašnjoj karijeri samo jednom igrao u osmini finala jednog grend slema, 2014. godine na Rolan Garosu.

FRICU PUKLE PATIKE

Foto: twitter.com

Meč između Novaka Đokovića i Tejlora Frica trajao je tri sata i 25 minuta, a bilo je prekida zbog povrede Đokovića, kao i zbog izbacivanja publike sa stadiona u ponoć zbog početka lokdauna u Australiji.

Ipak, pauzu je tokom meča morao da zatraži i Fric i to zato što su mu se pocepale patike.

Moguće da Amerikanac nije planirao da se toliko zadrži na terenu pa mu se obuća raspala od previše kretanja, ali je sve brzo završeno nakon što je lepkom sastavio uložak za obuću.

TIM UĆUTKAO KIRJOSA

Foto: EPA-EFE/DAVE HUNT

Činilo se da će najveći brbljivac na ATP turu Nik Kirjos imati čime da se hvali nakon što je vodio sa 2:0 u setovima protiv favorizovanog Dominika Tima.

Kirjos ipak nije uspeo da vođstvo pretoči u pobedu nakon što je Tim dobio naredna tri seta i na kraju slavio sa 4:6, 4:6, 6:3, 6:4, 6:4.

Australijanac se i ovog puta drsko obraćao sudijama, žalio se na publiku, bacao reket…Teško da će nekome nedostajati u nastavku turnira.

DAVID SRUŠIO GOLIJATA

Foto: EPA-EFE/VASSIL DONEV

Iznenađenje dana svakako je priredio ruski teniser Aslan Karacev koji je do plasmana u osminu finala stigao posle ubedljive pobede od 3:0 protiv Dijega Švarcmana.

Ništa ne bi bilo čudno da Karacev nije 114. teniser sveta, a Švarcman osmi nosilac na ovogodišnjem turniru.

Meč je trajao nešto manje od dva sata, a momak koji je sa Rusijom nedavno osvojio ATP Kup odigrao je svoj prvi meč u karijeri protiv jednog igrača iz top 10.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar