Nik Kirijos Foto: REUTERS/Toby Melville

Toni Nadal, stric i nekadašnji trener Rafaela Nadala imao je mnogo zamerki na igru Nika Kirjosa posle finala Vimbldona.

Kirjos je u nedelju poražen od Novaka Đokovića sa 4:6, 6:3, 6:4 i 7:6 (3) i ostao je bez svog prvog grend slem trofeja.

PROČITAJTE JOŠ:

Novak je uzeo svoj 21. i prišao je na pehar zaostatka od Rafaela Nadala, koji je ranije u toku godine osvojio Australijan Open i Rolan Garos.

Toni je za „El Pais“ naveo da Vimbldon sa svojim sistemom žrebanja i dalje nastavlja da „radi šta hoće, jer sebe kao turnir vidi drugačijim i prestižnim“.

Osvrnuo se i na igru Nika Kirjosa, čiji je servis u većem delu meča u nedelju bio veoma dobar. U momentima kada to nije bio, Novak je bio spreman da to pedantno kazni svaki put.

„Australijancu fali konzistentnost, posebno u smislu održavanja agresije, što naglašava glavni problem koji se po mom mišljenju vidi u njegovoj igri. Ima lošu naviku da udari previše loptica na bilo koji način, ne obraćajući pažnju na poziciju i da li se u njoj nalazi. U današnjem tenisu, s obzirom na brzinu kojom se loptice kreću, moraš da nalaziš dobre pozicije da bi zadržao kontrolu“.

Foto: EPA/TONI ALBIR

„Bolji igrači dobro mere korake, traže dobru poziciju i odatle pokušavaju da pogode udarac kojim povećavaju šansu za pobedu. Kirjos svojim neurednim načinom razumevanja igre, hendikepiran je ne toliko zbog onoga što radi sa loptom, već načinom na koji to želi da uradi. Veoma je teško da ostvari kontinuitet koji zahteva bodovanje. Tenis je sport ponavljanja, a ne spektakularnosti“, analizira Toni Nadal.

U drugom setu je Nik ispustio šansu da vrati brejk Đokoviću i nije to uradio, što je po mišljenju Nadala bilo presudno.

Kada je Đoković uspeo da se izvuče iz neugodne situacije u drugom setu, sve je krenulo naopako po Kirjosa.

Foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

„Od tog trenutka smo već mogli da vidimo njegov uobičajeni temperament. Sve vreme je razgovarao sa članovima svoje lože i taj nekonstruktivan stav, posebno za sebe, zadržao do kraja trećeg seta. U četvrtom se oporavio, ali u odlučujućim trenucima nije mogao da obuzda svoju strepnju koja se ponovo izrodila u stalne prekore njegovom timu kao da su oni sami krivi za nepoželjan rezultat na semaforu po njega“, kazao je Toni Nadal.

Podsećamo, Rafael Nadal se ove godine povukao pred meč polufinala Vimbldona, zbog povrede trbušnog mišića. Trebalo je da igra baš protiv Kirjosa.

Prijatelj specijala je MaxBet.

Vimbldon možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON Mini paket van SBB mreže preko bilo kog interneta u Srbiji. EON Mini dostupan je za 1.299 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana.

BONUS VIDEO: Poslednji poen za sedmu titulu Novaka Đokovića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare