Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Novak Đoković i Dominik Tim u subotu od 15 časova igraju prvi polufinalni meč na ATP Tur finalu u Londonu.

Biće to njihov drugi okršaj u 2020. godini i 12. ukupno do sada s tim što je Đoković slavio sedam puta. Prošli put početkom sezone u onom uzbudljivom finalu Australijan opena.

PROČITAJTE JOŠ:

Tada je Tim vodio sa 2:1 u setovima, ali je Novak uspeo da podigne igru i napravi preokret, čime je došao do 17. grend slem trofeja u karijeri.

PROČITAJTE JOŠ: Novak: „Pročitao“ sam Zvereva, sledi revanš Timu

Prošle godine su igrali baš ovde u Londonu i Austrijanac je tada slavio sa 6:7 (5), 6:3, 7:6 (5).

Tim je pre ovog meča govorio o situaciji sa ATP Savetom igrača, ali i o Novakovoj PTPA, za koju je rekao da joj se ne bi priključio.

„Dopada mi se šta radi ATP. Mislim da generalno rade veliki posao. Ne vidim razlog da se priključim bilo kojoj drugoj asocijaciji, ali svako radi ono što želi. To nije problem. Ja nisam spreman za tako nešto sada. ATP radi odličan posao i jako sam zadovoljan“, rekao je Tim.

Inicijativa srpskog tenisera podelila je igrče, a pre Austrijanca na stranu ATP stao je između ostalih i Rafael Nadal.

Protiv Rubljova nije imao stopostotnu koncentraciju, ali kaže da je nešto drugo sada važno.

„Nije mi bilo važno ko će biti protivnik, jer ovde nema lakih rivala. Svi su osvajali velike titule, pa i ovde. Svi mečevi na turniru su prilično otvoreni. Onaj ko ima bolji dan i ko igra bolje, taj će pobediti, to će važiti i za polufinala. Mislim da nemamo izrazitog favorita ove godine“, zaključio je Tim.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare