Tenis, loptica, teniska loptica
Foto: Shutterstock

Konačno se oglasio i Teniski savez Srbije...

Teniski savez Srbije se zahvaljuje MUP Republike Srbije na brzom i efikasnom postupanju u vezi sa nemilim događajem koji se desio na teniskim terenima u Beogradu.

Od trenutka saznanja za ovaj incident u petak veče i prijave policiji u subotu ujutru, Teniski savez se aktivno uključen u ceo slučaj.

Pored pokrenutog postupka od strane Tužilaštva Srbije, Teniski savez Srbije će takođe pokrenuti disciplinski postupak prema W.L. (50), koji je brutalno tukao ćerku teniserku.

PROČITAJTE JOŠ

Kako su naveli, po donošenju disciplinske odluke o istoj će obavestiti i Teniski savez Evrope (Tennis Europe) kao i Međunarodnu tenisku Federaciju (ITF), što spada u standardnu proceduru.

„Teniski savez Srbije ima nultu toleranciju na sve oblike nasilničkog ponašanja. To je nešto što svi zajedno moramo da sprečimo ne samo na teniskim terenima i sportskim objektima već u društvu generalno. S toga apelujemo na sve subjekte u tenisu da ovakvu vrstu ponašanja uvek prijave ako imaju saznanja da su se desila, a mi ćemo preduzeti sve korake i mere, kao i ovom slučaju. Klubovi, treneri, roditelji, igrači i Teniski savez Srbije su na zajedničkom zadatku ne samo postizanja sportskih rezultata nego i stvaranju zdravih osoba i zato je potrebno da poštujemo jedni druge, mnogo truda, rada i emocija koje svi ulažemo u sport koji volimo“, saopštio je TSS.

Dodali su i koja je poruka najvažnija posle ovakvog skandala koji je obišao sportsku planetu.

„Veoma važan segment procesa je i podrška pre svega za igrače ne samo kada postižu dobre rezultate, na koje smo izuzetno ponosni nego i u trenucima kriza i poraza koji su sastavni deo svakog sporta. Svima nam je primarni zadatak da od ovih mladih ljudi izgradimo zdrave ljude koje će ceniti ono što su sami uložili u sebe i tenis, kao i trud osoba koje su bile sa njima na ovom lepom putu kroz sport, i da će to svoje iskustvo preneti novim generacijama mladih tenisera. Moramo ostati ujedinjeni i zajedno raditi za dobrobit svih“.

BONUS VIDEO Ana Ivanović o kraju karijere, odnosu sa Švajnštajgerom i deci: U kući se više gleda fudbal