Foto: EPA-EFE/MARK EVANS

Teniski savez Srbije organizovaće u saradnji sa prvim teniserom sveta, Novakom Đokovićem, "TSS Tur" za igrače i igračice seniorskog i juniorskog uzrasta.

Kao što je poznato, sezona u tenisu je u prekidu i sigurno je da takmičenja na internacionalnom nivou neće biti pre druge polovine jula ili čak početka avgusta.

Činjenica je i da je neočekivani prekid sezone uzrokovao da veliki broj tenisera i teniserki ostane bez prihoda za život, tako da se mnogi od njih suočavaju sa finansijskim poteškoćama.

ATP, ITF i WTA u sardanji sa najboljim igračima rade na programu „Relief for player“ kako bi pomogli onima koji su u nevolji, a problem je što je zbog pandemije koronavirusa prekinut i juniorski program takmičenja.

PROČITAJTE JOŠ:

Otuda su se i u TS Srbije prilagodili trenutnoj situaciji, pa su rešili da organizuju turnire sa zavidnim novčanim nagradama.

U saradnji sa Novakom Đokovićem organizuju „TSS Tour„. Biće održano šest turnira za seniore i seniorke uz završni masters turnir, na koji će se igrači plasirati po bodovima sa šest prethodnih takmičenja, a biće dodeljene i dve vajld karte.

Paralelno će biti organizovani i turniri za takmčare od 12 do 18 godina, i to sa po četiri turnira u svakoj konkurenciji i završnim mastersom na kom će biti osam igrača po bodovima sa prethodna četiri turnira.

Novak Đoković se oglasio ovim podovom i dao punu podršku organizaciji takmičenja.

„Svestan sam problema sa kojima se suočava veliki broj tenisera iz naše zemlje, sa mnogima sam na vezi, i znam da prolaze kroz ozbiljne teškoće. Zato smo odlučili smo da zajedno napravimo plan koji će igračima pomoći da prebrode ovaj period. Biće odigrano šest turnira za seniore i seniorke, obezbeđeni su nagradni fondovi, organizovaćemo i juniorska takmičenja, a ukoliko bude neophodno pomoći ću i ličnim sredstvima da se sve održi na kvalitetan način. Pored toga, pružiću maksimalnu podršku takmičenju, učesnicima i organizatorima u strateškom smislu, na planu promocije, ali i na svaki drugi način koji bude neophodan“, kaže Novak Đoković.

On je dodao i ovo:

„Zahvalio bih se i Danilu Petroviću, koji ima veliku ulogu u realizaciji projekta i koji je mnogo pomogao da dođemo do jedne ovakve ideje. Podsećam i da će sva takmičenja poštovati mere o zdravstvenoj bezbednosti, jer nam je očuvanje zdravlja svih učesnika jedan od prioriteta“,  rekao je Novak Đoković najavljujući „TSS Tour“.

Predsednik TS Srbije Mirko Petrović uputio je reči zahvalnosti najboljem igraču sveta.

„Zahvalio bih se Novaku Đokoviću na izuzetnoj reakciji, i na želji da pomogne srpskom tenisu. Ponosni smo na to što imamo njegovu podršku i što nam godinama unazad izlazi u susret i omogućava da tenis u Srbiji živi i razvija se“, rekao je Petrović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar